Oppskrifter på grillet biff

Biff blir best på denne måten: Det lille knepet gjør deg til grillmester

Lær deg én smart teknikk, og du blir sommerens grillmester.

GRILLET BIFF: Entrecôte egner seg perfekt for å helgrille - her med tilbehør fra middelhavslandene, grillet squash og aubergine, fetaost, olivenolje, sitron og hakket persille. Foto: Lisbeth Michelsen
GRILLET BIFF: Entrecôte egner seg perfekt for å helgrille - her med tilbehør fra middelhavslandene, grillet squash og aubergine, fetaost, olivenolje, sitron og hakket persille. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er brutalt. Og røykfullt. Men, duften av kjøtt på grillen appellerer sterkt til oss.

Det må treffe noen urgamle nerver. For jeg kjenner at hvert eneste fiber våkner til live - som om kroppen selv vet at nå er det noe godt på gang.

Andreas Viestad: Grillbiff på steinaldermåten

Direkte og indirekte varme

Å grille er ikke vanskelig. Er man bevisst på at man lager en varm og en kald sone er mye gjort: Grill kjøttet til du liker fargen og så legger du det på kald sone for å gjennomsteke.

Skjønt «kald» er vel ikke ordet. Det handler om et sted på grillen du kan legge kjøttet uten av det svir seg!

Prinsipppet er det samme om kjøttstykket er stort eller lite.

Her får du oppskriften på både en liten biff og et helstekt stykke. På vanlig biff blir man fort varm i trøya og vet omtrent når den er ferdig.

Det er vanskelig med store stykker. Her er det steketermometer som gjelder. Det er ingen vei utenom. De fleste liker at kjøttet blir omtrent 60-65 grader.

Synes du det er vanskelig med kjernetemperatur? Disse fire tallene er alt du trenger å huske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer