Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrifter på grillet biff

Biff blir best på denne måten: Det lille knepet gjør deg til grillmester

Lær deg én smart teknikk, og du blir sommerens grillmester.

GRILLET BIFF: Entrecôte egner seg perfekt for å helgrille - her med tilbehør fra middelhavslandene, grillet squash og aubergine, fetaost, olivenolje, sitron og hakket persille. Foto: Lisbeth Michelsen
GRILLET BIFF: Entrecôte egner seg perfekt for å helgrille - her med tilbehør fra middelhavslandene, grillet squash og aubergine, fetaost, olivenolje, sitron og hakket persille. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er brutalt. Og røykfullt. Men, duften av kjøtt på grillen appellerer sterkt til oss.

Det må treffe noen urgamle nerver. For jeg kjenner at hvert eneste fiber våkner til live - som om kroppen selv vet at nå er det noe godt på gang.

Andreas Viestad: Grillbiff på steinaldermåten

Direkte og indirekte varme

Å grille er ikke vanskelig. Er man bevisst på at man lager en varm og en kald sone er mye gjort: Grill kjøttet til du liker fargen og så legger du det på kald sone for å gjennomsteke.

Skjønt «kald» er vel ikke ordet. Det handler om et sted på grillen du kan legge kjøttet uten av det svir seg!

Prinsipppet er det samme om kjøttstykket er stort eller lite.

Her får du oppskriften på både en liten biff og et helstekt stykke. På vanlig biff blir man fort varm i trøya og vet omtrent når den er ferdig.

Det er vanskelig med store stykker. Her er det steketermometer som gjelder. Det er ingen vei utenom. De fleste liker at kjøttet blir omtrent 60-65 grader.

Synes du det er vanskelig med kjernetemperatur? Disse fire tallene er alt du trenger å huske.

Kule ruller

Får du tak i et stort stykke kjøtt kan du lage de kule rullene. Jeg fyller dem med persille, hvitløk og god salami - men du finner kanskje på noe enda morsommere!

Prøv også å lage kebab. Trikset er bare å kna kjøttet med salt og krydder til det blir litt seigt - da holder det formen på grillspydet.

God grillings!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!