Restaurantanmeldelse: Köd

Biff til 755 kroner: - Verdt det

Saken er biff – hvis du klarer å fordøye klimaskammen.

KØD: Det var mange menn i dress på Köd da Robinson og Fredag besøkte restauranten, men stemningen er lun og uformell, og dette er en restaurant for alle som liker biff.
KØD: Det var mange menn i dress på Köd da Robinson og Fredag besøkte restauranten, men stemningen er lun og uformell, og dette er en restaurant for alle som liker biff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Langreist rødt kjøtt. Stort mer politisk ukorrekt mat er det vel knapt mulig å servere i 2019?

Fredag lot blikket gli nedover menyen, som bugnet av langtidsmodnet 700 grams ribeye og maisforet wagyu, luftbåren fra henholdsvis Uruguay og Australia. De satt i et stemningsfullt lyssatt lokale i Kvadraturen, der skriften på veggen slo fast hva alt dreide seg om: KÖD.

Et potensielt himmelrike for dem som fortsatt tør leve ut karnivoren i seg, den utemmede, glupske rovdyrappetitten på blodig biff. Og et like opplagt helvete for alle klimabevisste veganere.

- Andre restauranter i Oslo serverer foie gras fra tvangsforede gjess og sushi fra utryddingstruet blue fin tuna. La oss håpe at storfeet i hvert fall ikke er blitt mishandlet, sa Robinson.

Sånn. Da var den ballen lagt død. Det går ikke an å gå på Köd og klage over at du får servert kjøtt. Mandatet var å gå all inn – og vurdere biffen på biffens premisser. Mens bordene rundt dem ble fylt opp av mannfolk i lyseblå skjorter, type finansmenn på kollegamiddag etter en lang dags hedgefondforvaltning, kastet de seg over et utvalg snacks og forretter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer