Anmeldelse av Brugata Landhandleri

Billig, supertrendy og solid: Bedre enn forventet i Brugata

Det er trendy. Supertrendy. Men, i Brugata leverer de godt håndverk.

SOLID: Brugata Landhandleri får skryt for å være solide, men det mangler litt for å gjøre restauranten til et spennende sted å spise.
SOLID: Brugata Landhandleri får skryt for å være solide, men det mangler litt for å gjøre restauranten til et spennende sted å spise. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag lyste opp og virket smått overrasket. Ikke at forventningene nødvendigvis var lave, ved første øyekast er det tydelig at Brugata Landhandleri – som også selger dyr hermetikk og et skrint utvalg andre «landhandel»-varer og har en ambisiøs cocktailbar om kvelden – åpenbart hadde lagt ned innsats i konseptet. Men det føltes likevel så overdrevent tidstypisk, at Robinson og Fredag fryktet at «konseptet» ville trumfe maten.

Det var det heldigvis ingen grunn til. Fredags tallerken med ceviche av friske kamskjell, med gressløkkrem og sprøtt kyllingskinn som ga tekstur og umami-smak til retten, var en strålende åpning. En sør-afrikansk chenin blanc 2016 fra Mother Rock var også et meget godt følge, anbefalt av servitøren som i løpet av måltidet kom-penserte for manglende viten om hva som ble servert på tallerkenen, med gode og kunnskapsrike vin-anbefalinger.

Robinson hadde valgt den tryggeste åpningen: Skinke fra iberico-gris som har travet fornøyd rundt i eikeskogene i Spania, lagret i minst tre år.

- Det blir litt selvsagt å si at det smaker helt fantastisk. Det er liksom ikke mulig å gjøre noe feil når du serverer verdens beste spekeskinke, sa Robinson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.