Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Anmeldelse av Brugata Landhandleri

Billig, supertrendy og solid: Bedre enn forventet i Brugata

Det er trendy. Supertrendy. Men, i Brugata leverer de godt håndverk.

SOLID: Brugata Landhandleri får skryt for å være solide, men det mangler litt for å gjøre restauranten til et spennende sted å spise.
SOLID: Brugata Landhandleri får skryt for å være solide, men det mangler litt for å gjøre restauranten til et spennende sted å spise. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag lyste opp og virket smått overrasket. Ikke at forventningene nødvendigvis var lave, ved første øyekast er det tydelig at Brugata Landhandleri – som også selger dyr hermetikk og et skrint utvalg andre «landhandel»-varer og har en ambisiøs cocktailbar om kvelden – åpenbart hadde lagt ned innsats i konseptet. Men det føltes likevel så overdrevent tidstypisk, at Robinson og Fredag fryktet at «konseptet» ville trumfe maten.

image: Billig, supertrendy og solid: Bedre enn forventet i Brugata
BRUGATA: Den lille stubben gågate er ikke kjent for gourmet-opplevelser. Men, Brugata Landhandleri leverer varene - uten å imponere.
BRUGATA: Den lille stubben gågate er ikke kjent for gourmet-opplevelser. Men, Brugata Landhandleri leverer varene - uten å imponere. Vis mer

Det var det heldigvis ingen grunn til. Fredags tallerken med ceviche av friske kamskjell, med gressløkkrem og sprøtt kyllingskinn som ga tekstur og umami-smak til retten, var en strålende åpning. En sør-afrikansk chenin blanc 2016 fra Mother Rock var også et meget godt følge, anbefalt av servitøren som i løpet av måltidet kom-penserte for manglende viten om hva som ble servert på tallerkenen, med gode og kunnskapsrike vin-anbefalinger.

Robinson hadde valgt den tryggeste åpningen: Skinke fra iberico-gris som har travet fornøyd rundt i eikeskogene i Spania, lagret i minst tre år.

- Det blir litt selvsagt å si at det smaker helt fantastisk. Det er liksom ikke mulig å gjøre noe feil når du serverer verdens beste spekeskinke, sa Robinson.

Skinken gikk også godt til en fruktig siciliansk rødvin på druene Nero d’Avola og Frappato.

Det er ikke mange rettene å velge mellom på menyen. Foruten en dagens rett, «Hverdagsmat», har du tre hovedrett-valg – fisk, kjøtt eller vegetar.

KJØTT, FISK ELLER VEGGIS: Tre hovedretter serveres på Brugata Landhandleri. Velg mellom kjøtt, fisk eller vegetar.
KJØTT, FISK ELLER VEGGIS: Tre hovedretter serveres på Brugata Landhandleri. Velg mellom kjøtt, fisk eller vegetar. Vis mer

Robinson og Fredag gikk for fisk og kjøtt, som var henholdsvis piggvar og lammeskank.

- Det er ikke mange fiskeslag som kan måle seg med piggvar, og denne var perfekt stekt, sa Robinson.

- Riktig mengde salt og pepper, en deilig feit stekesjy, og bakte jordskokker som er proppfulle av smak.

I glasset fikk Robinson den sør-afrikanske chenin blanc’en Fredag hadde til forretten, og motsatt: Fredag fikk den sicilianske Nero d’Avolaen til lammet. Begge var fornøyde.

- Her er kjøttet så mørt at det regelrett faller av beinet, smilte Fredag.

Lammeskanken var saftig og smakfull, og kom med en passe tung potetpure, syltet løk og en herlig skorpe av fennikel-frø som bidro med en fin aroma av lakris.

- Så langt har dette vært over forventning. Nå gjenstår det bare å se om de holder nivået helt inn, sa Robinson.

HYGGELIG NABOLAGSRESTAURANT: Brugata Landhandleri er et flott sted for hverdagsmat, men kanskje ikke for de store anledningene, mener anmelderne.
HYGGELIG NABOLAGSRESTAURANT: Brugata Landhandleri er et flott sted for hverdagsmat, men kanskje ikke for de store anledningene, mener anmelderne. Vis mer

På menyen var det bare en dessert, «Sjokolade», som Fredag valgte, mens Robinson bestilte to oster – fastosten Comte og en kremet Brillat-Savarin.

- Det er jo begrenset hvor galt det kan gå, men ostene var absolutt gode, sa Robinson.

På motsatt side av bordet, strevde Fredag med å spise opp sin dessert, en sjokoladeganache med salt karamell og peanøtter.

- Du skal være bra glad i dessert for å komme gjennom denne, sa Fredag.

- Og særlig når porsjonen er så stor, burde det vært litt mer variasjon. Noe kaldt, crunchy eller syrlig. Nå blir det bare mektig.

I glasset fikk Fredag heldigvis noe friskt. Cocktailen «Penicilin», av whisky fra Lagavulin på Islay, ingefær og sitron. Bartenderen forsøkte å forklare hvordan den også var laget gjennom en prosess som innebar at melk ble tilsatt og så fjernet, men det ble for avansert til at Robinson og Fredag greide å henge med. God var drinken uansett.

- Det er ingenting spektakulært ved maten her, men det er solid håndverk på kjøkkenet likevel, sa Fredag.

Robinson var enig.

- De største anledningene ville jeg nok lagt et annet sted, men som en nabolagsrestaurant der du kan stikke innom for en av hovedrettene, litt spekemat eller bare for å sitte i cocktailbaren, fungerer det mer enn godt nok.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!