Bruker du mye penger på mat i måneden? Da kan det kanskje lønne seg å kutte kjøtt og fisk en gang i blant. Grønnsaker er som oftest en billigere råvare.
- Lag mat fra bunnen av og dropp kjøttet en gang i blant, da kan du spare penger! sier Mari Hult som driver Norges største vegetarblogg.
Velg sesongbasert
Et godt tips for å holde matbudsjettet lavt er å velge norske grønnsaker som er i sesong.
I Norge finnes det mye man kan høste billig eller gratis utover sommer- og høstmånedene.
Hult er glad eksotiske frukter og grønnsaker, men mener vi må huske på å spise det som dyrkes her i nord - som vi har så mye rett utenfor stuevinduet.
- Jeg blir veldig glad på sensommeren når kantarellen dukker opp!
På vinteren sverger hun til jordskokken og ikke minst til den friske norske aspargesen når den gjør sitt inntog på vårparten.
Aldri mer ihjel-kokte grønnsaker
- Da jeg var liten ble vi nok litt skremt av disse fryseposene med «amerikansk blanding», minnes Hult.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger