Sursöta bror

Blaut mat på Ikea: - Trenger ikke bruke tenner. Det holder å presse tunga mot ganen

Anmelderne spør: Hva har nordmenn gjort for å fortjene dette?

BLANT NORGES STØRSTE SPISESTEDER: Ikea serverer mer mat enn de aller fleste spisesteder i Norge. Men, maten er ikke alltid like spennende. Foto: Nina Hansen
BLANT NORGES STØRSTE SPISESTEDER: Ikea serverer mer mat enn de aller fleste spisesteder i Norge. Men, maten er ikke alltid like spennende. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ikea?

Fredag så spørrende på Robinson.

- Vi skal gjøre en spisetest på Ikea?

- Det stemmer, sa Robinson, og la til at Ikea, med sine sju varehus og tilsvarende antall restauranter, er blant landets mest populære spisesteder.

- Så det er snarere grunn til å stille spørsmål ved hvorfor vi ikke har vært der før.

Nå var det ikke helt sant det Robinson sa, altså at de ikke hadde vært der før. I likhet med utallige andre nordmenn hadde de flere ganger, etter utmattende runder i de enorme lokalene, hentet ny energi i restauranten. Og vært enige om at Ikeas versjon av kjøttboller med tyttebærsyltetøy slett ikke er ille. Men nå var det nye og spennende ting på menyen. Som laks med fennikelmiks, tacotubs og «italiensk» pasta med «100 prosent» kyllingfilet.

De skulle holdt seg til köttbullarna.

I restauranten til Furuset-filialen sneglet køen seg framover, noe som ga god tid til å studere bildene av rettene. Lekre laksefileter dandert på en liten forhøyning av gyllen potetmos og delikate, sprø grønnsaker. Fristende pastaskruer og saftige kyllingbryst ved siden av en liten skål med nyrevet parmesan. Taco med vegetarboller, fargerik salsa, irrgrønne korianderblader og saftige limebåter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.