- Matprepp passer veldig godt om man vil ha kontroll på porsjonene, enten man vil ned i vekt, holde vekta - eller gå opp i vekt, sier Ingvill Måkestad Bovim til Dagbladet.
Småbarnsmoren, ernæringsfysiologen og toppidrettsutøveren bruker én dag i uka på matlaging, eller matprepp, som hun kaller det.
- Søndagen er min matpreppingsdag. Noen uker går jeg all inn og lager middager for flere uker av gangen, andre ganger bare fyller jeg på lagerne i kjøleskap og fryser, sier Ingvill Måkestad Bovim til Dagbladet.
Hun er ikke den eneste. I skrivende stund er mer enn ni millioner bilder tagget med #mealprep på bildedelingstjenesten Instagram, 792 med norske #matprepp.
Fra bodybuildere til Oprah
Bovims matpreppbok er laget for å gjøre det enklere å spise sunt i en smart hverdag, men matprepptrenden er et fint verktøy for dem som ønsker å kontrollere hva de spiser.
Det var særlig kroppsbyggere som begynte trenden - de ønsket å kontrollere at de fikk i seg nok og riktig mat. Trenden ble raskt plukket opp av idrettsutøvere som ville spise sunt og riktig for å yte maks. Og senere plukket også slankeguruer opp konseptet - som en måte å ha større porsjonskontroll.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger