Blind vinner av MasterChef: Åpner restaurant

Suksessen fortsetter for Christine Ha.

NY RESTAURANT: Christine Ha ble kjent da hun som blind vant MasterChef for noen tilbake. Nå åpner hun restaurant. Skjermdump: The Blind Goat
NY RESTAURANT: Christine Ha ble kjent da hun som blind vant MasterChef for noen tilbake. Nå åpner hun restaurant. Skjermdump: The Blind Goat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var aldri meningen at hun skulle jobbe med mat. Men nå har mat og matlaging blitt det viktigste i livet til den blinde Christine Ha.

Begge hennes foreldre er fra Vietnam. Selv er hun født og oppvokst i California, men nå har hun valgt å slå seg ned i Houston, Texas. Og det er her Ha i disse dager åpner sin egen restaurant.

- Jeg føler at å lage mat er en måte å uttrykke seg selv på. Det er en måte å dele meg og min historie med andre, sier Ha til CNN i et ferskt intervju.

Hun har i flere intervjuer fortalt at hun slett ikke vokste opp med en drøm om å lage mat. Men det som satte henne på sporet var at hun savnet morens mat da hun studerte. Savnet førte til at hun begynte å lære seg selv å lage mat.

Ha har ikke alltid vært blind. Hun fikk diagnosen neuromyelitis optica som innebærer at synet gradvis blir dårligere.

Dette skjedde i samme periode som hun begynte å lage mat for alvor:

- Jeg måtte hele tiden finne nye måter å tilpasse matlagingen, lage de samme oppskriftene om igjen, men med ulike redskap.

I Has kjøkken måtte alt bli ekstremt godt organisert for at det skulle være enkelt å finne fram. All redskap og alle krydder måtte være på sine nøyaktige plasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer