Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

TV 2: Guri Melby overtar som statsråd

Blir Grandes etterfølger som kunnskapsminister

Venstres Guri Melby (39) overtar etter det TV 2 erfarer som kunnskapsminister etter Trine Skei Grande.

SKOLESJEF: Guri Melby blir ny kunnskapsminister for Venstre etter Trine Skei Grande. Her med relevante plakater under landsmøtet i Ålesund i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SKOLESJEF: Guri Melby blir ny kunnskapsminister for Venstre etter Trine Skei Grande. Her med relevante plakater under landsmøtet i Ålesund i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Med Guri Melby i regjering vil Venstre ha samlet alle de fire favorittene til å overta som partileder på landsmøtet som inntil videre er planlagt avholdt i april.

Fra før består Venstres regjeringslag av klimaminster Sveinung Rotevatn, kulturminister Abid Raja og næringsminister Iselin Nybø. Det er Nybø som i kraft av sin ansiennitet i regjering leder Venstres statsråder når Grande nå trer ut.

Ifølge TV 2 vil Melby bli utnevnt som kunnskapsminister i statsråd fredag. Allerede i går skal hun ifølge kanalen ha vært i samtaler på Statsministerens kontor. Det er ventet at landet samtidig vil få en ny fiskeriminister i samme slengen, etter Geir Inge Sivertsen som varslet sin avgang 14. februar etter avsløringer i Dagbladet.

Guri Melby har hatt en rekke framskutte verv i Venstre. Hun har vært byråd i Oslo og er mangeårig medlem av landsstyret og sentralstyret. Hun har ledet partiets programarbeid i flere sammenhenger og er Trine Skei Grandes vararepresentant på Stortinget.

Dagbladet vet at det for den avtroppende Venstre-lederen var avgjørende å ha to menn og to kvinner blant statsrådene. Det er også mulig at det har spilt inn for Grandes del at Melby nå for alvor kan melde seg på i lederkampen i Venstre, fra sin synlige posisjon som kunnskapsminister.

Hele Norges coronakart