Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Bocuse-restaurant mister stjerne etter 55 år

Avdøde Paul Bocuses restaurant går fra tre til to Michelin-stjerner.

MISTER STJERNE: Familierestauranten til Paul Bocuse mister sin tredje Michelin-stjerne, melder AFP. Her er Bocuse i restaurantens kjøkken. Arkivfoto: JEFF PACHOUD / AFP
MISTER STJERNE: Familierestauranten til Paul Bocuse mister sin tredje Michelin-stjerne, melder AFP. Her er Bocuse i restaurantens kjøkken. Arkivfoto: JEFF PACHOUD / AFP Vis mer

Restauranten L'Auberge du Pont de Collonges, familierestauranten til den avdøde kokken Paul Bocuse, mister sin tredje Michelin-stjerne, sier Michelin-guiden til det franske nyhetsbyrået AFP. Dette ifølge den danske nettavisen BT.dk.

Stjernefallet kommer omtrent på dagen to år etter at den franske kokken gikk bort.

Ifølge AFP har restauranten hatt tre stjerner i Michelin-guiden sammenhengende i hele 55 år, siden 1965.

- Fryktelig trist

- Det er fryktelig trist for enhver restaurant som mister en stjerne, sier Bent Stiansen til Dagbladet.

FRYKTELIG TRIST: Bent Stiansen har vært mye på bocuse-familiens restaurant. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FRYKTELIG TRIST: Bent Stiansen har vært mye på bocuse-familiens restaurant. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Stiansen vant som første skandinav - og nordmann - Bocuse d'Or i Lyon, og er innehaver av Statholdergaarden, en av restaurantene i Norge med flest år sammenhengende med en stjerne i Michelin-guiden.

- Det skjedde med Marc Haeberlin i Alsace i fjor, og med Bocuse-familien i år. Det er trist, og man får aldri noen begrunnelse fra Michelin, så det er jo en mystikk rundt det.

Selv har han hatt store opplevelser i Bocuse-familiens restaurant, fra han var 19 år og fram til i dag.

- Jeg er fremdeles stolt av at mitt navn står på inngangspartiet på en plakett for framtidige gjester å se. Det skal få lov til å stå der i all evighet, håper jeg!

Den innerste sirkelen

Stiansen forteller at det første besøket på L'Auberge du Pont de Collonges endte med at han forspiste seg noe voldsomt.

- Men det kan man jo godt gjøre som nittenåring!

De aller beste minnene er likevel frokostene som ble servert dagen etter Bocuse d'Or.

- De er helt unike, for en bitte liten skare av verdens beste kokker. Det er bare den innerste sirkelen som får komme på de frokostene.

Stort var det også å bli invitert til Paul Bocuses 90-årsdag med hele verdens kokkeelite.

- Det er det siste minnet jeg har om monsieur Paul, sier Stiansen og legger til: - Det er viktig å si monsieur. Det var det vi kalte ham.

Paul Bocuse (1926 - 2018) var en verdenskjent fransk kokk som sto bak kokkenes uoffisielle VM; kokkekonkurransen Bocuse d'Or.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!