Anmeldelse av restaurant Vintage Kitchen

Bortgjemt Oslo-restaurant imponerer: - Dette er helt nydelig

Vintage Kitchen holder høyt nivå, spesielt på vinprisene.

IKKE BARE LETT: Det er ikke bare enkelt å få bord på populære Vintage Kitchen. Her får du god mat, god vin, men anmelderne irriterer seg litt over stive priser på vinene.
IKKE BARE LETT: Det er ikke bare enkelt å få bord på populære Vintage Kitchen. Her får du god mat, god vin, men anmelderne irriterer seg litt over stive priser på vinene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Bortgjemt Oslo-restaurant imponerer: - Dette er helt nydelig

(Dagbladet): At Oslos matelite har omfavnet Vintage ­Kitchen vises både i sosiale medier og i bookingkalenderen. Det var med nød og neppe at Robinson og Fredag klarte å kare til seg to skarve stoler bakerst i lokalet en iskald ettermiddag. Det er ingen ringere enn en seks ganger norges­mester i østers­åpning, danske Heini Petersen, som står bak grytene. Han byr på tiltalende mat i det etter hvert så populære «bistronomi»-sjiktet:

- Jeg har lyst på alt, utbrøt Fredag da kelneren kom for å ta bestillinger.

Fredag valgte til slutt bort både andebryst med kaffe- og limesaus og piggvar med brunet smørsaus, til fordel for kamskjell med lardo, brent purreløk og kaviarsaus og dagens hovedrett: reinsdyr med rosenkål, syltet løk, røkt bacon og potetterte. Robinson gikk for husets fireretter, der reinsdyret ble forskuttert av oksetartar med konfitert egg, fritert løk, estragon og silderogn, og jordskokksuppe med røkt torsk.

- Men først må vi ha østers, sa Fredag da mesteren selv ble observert på kjøkkenet.

BORTGJEMT: Restauranten ligger i ingenmannsland mellom Grünerløkka og Grønland. Men, finner du fram har du mye godt i vente.
BORTGJEMT: Restauranten ligger i ingenmannsland mellom Grünerløkka og Grønland. Men, finner du fram har du mye godt i vente. Vis mer

Og for noen østers!

- Jeg liker egentlig østers best naturell. Men dette var helt nydelig, sa Fredag da østers med dill, dillolje og sitron kom på bordet.

En fyldig premier cru-Chablis var et perfekt følge, ­mente Fredag. Robinson hadde bestilt musserende, og var ikke fullt så imponert. Desto bedre var tartaren.

- Det er den deilige estragonemulsjonen som stjeler oppmerksomheten, sa Robinson.

IMPONERER: Robinson og Fredag lar seg imponere over tartaren, som er laget av urfe (storfekjøtt), konfitert eggeplomme, fritert løk, silderogn og estragonemulsjon.
IMPONERER: Robinson og Fredag lar seg imponere over tartaren, som er laget av urfe (storfekjøtt), konfitert eggeplomme, fritert løk, silderogn og estragonemulsjon. Vis mer

En ivrig vinkelner forslo flott amerikansk Chardonnay til kamskjellene. Retten var ikke helt på samme nivå. Kamskjellet var perfekt stekt, men helheten ble ubalansert:

- Det er en altfor markant syre her, som ikke passer purre­løken.

Jordskokksuppa var en udelt vinner. Mens Robinson slurpet i vei stjal Fredag en skje for å smugsmake:

- Altfor ofte blir jordskokksuppe en ensformig, unyansert grøt. Dette var jo helt nydelig, sa Fredag.

- Kjøkkenet har dratt retten mot sjøen, med friskhet og velsmakende biter torsk. Et meget vellykket grep.

Da hovedretten kom på bordet var også begge to fornøyd. Reinsdyret var stekt på tilfredsstillende vis – dog hakket mer hos ­Robinson enn hos Fredag. Retten som ­sådan var fint komponert, der den syltede løken brakte inn nødvendig sødme og friskhet.

GODT I GLASSET: Det er gode viner å få på Vintage Kitchen i Lakkegata, men de er ikke spesielt billige.
GODT I GLASSET: Det er gode viner å få på Vintage Kitchen i Lakkegata, men de er ikke spesielt billige. Vis mer

Vinpakka bød på en festlig ung spanjol, La Bruja de ­Rozas 2016 – mens Fredag gikk for fruktig og robust Côtes du Rhône: en sikker vinner til viltkjøttet.

Da to ostefat ble bestilt og servert, ble det imidlertid totalt sammenbrudd på vinfronten. Robinson og Fredag etter­spurte sauternes eller seinhøstet Riesling. Kelneren ­foreslo i stedet Vin Jaune fra produsenten Tissot i Jura-­området øst i Frankrike. Vin Jaune er hvitvin lagret så det dan­nes et tynt gjærlag på toppen av vinen – «flor», som gir en sherryaktig smak.

Overrask med lilla sushi Vis mer Vis mer

- Jeg vet at Jura er det hotteste nå, og det er mulig det er noe jeg ikke «skjønner» her. Men dette blir bare helt feil, sa Fredag.

Dessertene – pære- og marsipanterte, og crème brûlée på norsk vis med multer – var begge gode, om enn ikke på nivå med hovedrett og suppe.

Det som var på et høyt nivå, skulle det vise seg, var regnin­gen: Maten i seg selv var korrekt priset. Men Chardonnayen kelneren selv hadde anbefalt kom på 330 klingende kroner for et glass, og den ytterst sære dessertvinen – som Fredag ikke hadde klart å drikke opp – kom på 550 kroner for to.

- Det er også hissig i forhold til flaskeprisen, sa Fredag irritert og la til: - At de tar 110 kroner for ei flaske fancy Farris er heller ikke hverdagsvennlig, hvis det er nabolagssegmentet de sikter mot.

- Det er mye god mat og skikkelig norsk-dansk-fransk håndverk her, sa Robinson.

- Men det virker som de har en skotte ved kasseapparatet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer