Anmeldelse av restaurant Vintage Kitchen

Bortgjemt Oslo-restaurant imponerer: - Dette er helt nydelig

Vintage Kitchen holder høyt nivå, spesielt på vinprisene.

IKKE BARE LETT: Det er ikke bare enkelt å få bord på populære Vintage Kitchen. Her får du god mat, god vin, men anmelderne irriterer seg litt over stive priser på vinene.
IKKE BARE LETT: Det er ikke bare enkelt å få bord på populære Vintage Kitchen. Her får du god mat, god vin, men anmelderne irriterer seg litt over stive priser på vinene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): At Oslos matelite har omfavnet Vintage ­Kitchen vises både i sosiale medier og i bookingkalenderen. Det var med nød og neppe at Robinson og Fredag klarte å kare til seg to skarve stoler bakerst i lokalet en iskald ettermiddag. Det er ingen ringere enn en seks ganger norges­mester i østers­åpning, danske Heini Petersen, som står bak grytene. Han byr på tiltalende mat i det etter hvert så populære «bistronomi»-sjiktet:

- Jeg har lyst på alt, utbrøt Fredag da kelneren kom for å ta bestillinger.

Fredag valgte til slutt bort både andebryst med kaffe- og limesaus og piggvar med brunet smørsaus, til fordel for kamskjell med lardo, brent purreløk og kaviarsaus og dagens hovedrett: reinsdyr med rosenkål, syltet løk, røkt bacon og potetterte. Robinson gikk for husets fireretter, der reinsdyret ble forskuttert av oksetartar med konfitert egg, fritert løk, estragon og silderogn, og jordskokksuppe med røkt torsk.

- Men først må vi ha østers, sa Fredag da mesteren selv ble observert på kjøkkenet.

Og for noen østers!

- Jeg liker egentlig østers best naturell. Men dette var helt nydelig, sa Fredag da østers med dill, dillolje og sitron kom på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer