(Dagbladet): At Oslos matelite har omfavnet Vintage Kitchen vises både i sosiale medier og i bookingkalenderen. Det var med nød og neppe at Robinson og Fredag klarte å kare til seg to skarve stoler bakerst i lokalet en iskald ettermiddag. Det er ingen ringere enn en seks ganger norgesmester i østersåpning, danske Heini Petersen, som står bak grytene. Han byr på tiltalende mat i det etter hvert så populære «bistronomi»-sjiktet:
- Jeg har lyst på alt, utbrøt Fredag da kelneren kom for å ta bestillinger.
Fredag valgte til slutt bort både andebryst med kaffe- og limesaus og piggvar med brunet smørsaus, til fordel for kamskjell med lardo, brent purreløk og kaviarsaus og dagens hovedrett: reinsdyr med rosenkål, syltet løk, røkt bacon og potetterte. Robinson gikk for husets fireretter, der reinsdyret ble forskuttert av oksetartar med konfitert egg, fritert løk, estragon og silderogn, og jordskokksuppe med røkt torsk.
- Men først må vi ha østers, sa Fredag da mesteren selv ble observert på kjøkkenet.
Og for noen østers!
- Jeg liker egentlig østers best naturell. Men dette var helt nydelig, sa Fredag da østers med dill, dillolje og sitron kom på bordet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger