Superstjernenes suksessviner på Vinmonopolet

Brad Pitts nye vin til Norge

Vinekspertene kaster høye terningkast etter superstjernenes franske roséviner. En BI-professor stiller spørsmål ved markedsføringen av kjendisvinen.

VINBONDE: Flere ganger i året besøker Brad Pitt den franske vingården han fremdeles eier sammen med eks-kona, Angelina Jolie. Her inspiserer han vinstokkene sammen med vinmakeren Marc Perrin. Foto: Miraval
VINBONDE: Flere ganger i året besøker Brad Pitt den franske vingården han fremdeles eier sammen med eks-kona, Angelina Jolie. Her inspiserer han vinstokkene sammen med vinmakeren Marc Perrin. Foto: Miraval Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hva har filmkjendisene Brad Pitt (55), Angelina Jolie (43) og rockestjernen Jon Bon Jovi (57) til felles? At de står bak svært populære og kritikerroste, sørfranske roséviner, viner du nå får kjøpt på polet.

Både «Brangelina»-vinen, Miraval, og Bon Jovi-vinen, Hampton Water, har vært kåret til årets beste rosévin av det amerikanske vintidsskriftet Wine Spectator, henholdsvis i 2013 og 2018.

«Et meget godt kjøp» sier norske aperitif.no om årets utgave av Bon Jovi-vinen. Pitt og Jolies Miraval-vin kalles samme sted for «En superlekker rosévin. Allerede en klassiker i sin sjanger».

Utsolgt på fem timer

Etter først å ha leid Miraval-eiendommen i Provence fra 2008, kjøpte det glamorøse paret, Pitt og Jolie, stedet i 2011. Med på kjøpet fikk de en haug med gamle vinstokker av topp kvalitet, i tillegg til oliventrær, lavendel og skog så langt øyet rakk.

Det gikk ikke lang tid før paret bestemte seg for å lage både olivenolje og egen vin, om enn med assistanse fra den lokale vinmakerfamilien Perrin. Dette er for øvrig også vinmakerne som norske Eyvind Hellstrøm har samarbeidet med om sine franske viner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer