Anmeldelse av Nedre Foss Gård

Brant til grunnen i katastrofen. Nå har Nedre Foss Gård gjenoppstått: - Nå snakker vi!

Med litt mer trening kommer østkantens storstue tilbake sterkere enn før.

NEDRE FOSS GÅRD: Da restauranten brant for over to år siden mistet Oslo sin nye storstue. Nå har restauranten reist seg fra asken og begynt å servere god, skikkelig god mat igjen. Foto: Christian Roth Christensen
NEDRE FOSS GÅRD: Da restauranten brant for over to år siden mistet Oslo sin nye storstue. Nå har restauranten reist seg fra asken og begynt å servere god, skikkelig god mat igjen. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det heter at det er bedre at gjestene venter på maten, enn omvendt. Men nå begynner det å trekke ut.

Robinson så på klokka. Det nærmet seg en halvtime ­siden de hadde satt seg til bords, bestillinger var for lengst tatt, men ennå hadde de ikke fått så mye som en brødbit.

- Jo, de har nok åpenbart innkjøringproblemer. Det er ikke så lenge siden de åpnet igjen. Men vinen var de kjappe med, sa Fredag og hevet glasset med Clisson fra Pépière i Muscadet-Sèvre et Maine, den første ut i vinpakken som serves til 4-retters- menyen de hadde bestemt å gå for.

- Dessuten, heter det ikke også at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves.

Det er to og et halvt år siden Nedre Foss gård åpnet. Ved bredden av Akerselva, skulle dette bli Grünerløkkas nye storstue. De gamle bygningene var pusset opp for et stort antall millioner, men så vel et halvt år etter åpningen, på årets nest siste dag, inntraff katastrofen: Nedre Foss Gård ble rasert av brann. Men hovedeier Nevzat Arikan, som også står bak suksesser som Arakataka og Trattoria Popolare, ga seg ikke. Seint i november kunne Nedre Foss Gård igjen åpne dørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.