Ernæringsprofessor oppgitt over foreldre som nekter barna å spise brød

-Brød viktig for barns helse

Professor Wenche Frølich advarer mot å fjerne brødskivene fra matpakken. 

BRØDMAT: - Ingenting kan erstatte brødet i matpakken, mener professor i mat- og ernæringsvitenskap, Wenche Frølich. FOTO: Katrine Nordli/Aftenposten NTB/Scanpix
BRØDMAT: - Ingenting kan erstatte brødet i matpakken, mener professor i mat- og ernæringsvitenskap, Wenche Frølich. FOTO: Katrine Nordli/Aftenposten NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ja, jeg har inntrykk av at mange voksne som selv har sluttet å spise brød, også holder barna sine unna brød, sier professor i mat- og ernæringsvitenskap, Wenche Frølich.

Fokuset på karbohydrater, blodsukker og vekt de siste årene har gjort at mange har redusert sitt inntak av brød. Nå frykter ernæringseksperten at de voksnes matvalg kan påvirke barns helse i negativ retning.

- Når 8-10 åringer snakker om at de ikke kan spise brød fordi de ikke vil legge på seg, er det ganske ille. Jeg synes kostholdsdebatten lenge har vært på ville veier. Ofte dreier det seg mer om å skremme folk enn å hjelpe dem til å få et skikkelig forhold til mat. Det bør være så enkelt som at maten er din venn, ikke din fiende, sier Frølich.

Hun ser ikke noe alternativ til brød i matpakken.

-Noen brødskiver, melk og en appelsin er det som skal til for at barn får i seg næringsstoffene de trenger. Det er ikke nok å sende med barna frukt og grønnsaker i matpakken, advarer hun.

Mest bekymret er professoren for at norske barn og ungdommer ikke får i seg nok kostfiber. Brød er hovedkilden til den helsegunstige kostkomponenten som spiller en stor rolle i forebyggingen av en rekke sykdommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer