Du leser nå Dagbladet Pluss

Test av rugbrød 2018

Brødene som metter mest og som hjelper deg ned i vekt

To seksere i testen av rugbrød.

TEST AV RUGBRØD: Vi har kåret to vinnere i testen av 11 rugbrød. (Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet)
TEST AV RUGBRØD: Vi har kåret to vinnere i testen av 11 rugbrød. (Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet)Vis mer

(Dagbladet): Det har kommet flere typer rugbrød på markedet den siste tiden, og flere og flere har fått øynene opp for denne typen brød. Dette passer også godt med anbefalingen om å velge grove brød og knekkebrød framfor lysere typer, for da får man i seg mer kostfiber, samt andre nyttige vitaminer og mineraler.

- Grove kornprodukter med mye helkorn og sammalt mel får man i seg alle næringsstoffene som finnes i de ulike delene av kornet. Det gjør man ikke i de lysere typene med siktet mel, hvor kun kjernen i kornet er utnyttet, sier Kari H. Bugge, ernæringsfysiolog og fagsjef i Grete Roede, som har sammenlignet næringsinnholdet i 11 rugbrød.

Ikke alle rugbrød er like grove, og da er det et tips å se på brødskalaen og grovhetsprosenten som ofte står oppgitt på pakken. Bugge råder til å velge varer som har 3 av 4 kaker i Brødskalaen eller velg brødvarer med en grovhetsprosent på mellom 75-100 prosent.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.