Norske Christian André er en av verdens beste kokker:

Bronse til Christian André i Bocuse d'Or: Kjæresten avslører den nye drømmen

Kokke-Norge med Bent Stiansen i spissen hyller talentet til Bocuse d'Or-deltaker Christian André Pettersen.

FINALE: Se finalen i den anerkjente kokkekonkurransen Bocuse d'Or live nå! Christian André Pettersen fikk tredje plass i kokke-konkurransen. Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har aldri i løpet av det siste tiåret opplevd et større talent innen konkurransematlaging i Norge. Han er presis, ærlig, effektiv, god på smak og perfeksjonistisk i alt han gjør. I tillegg er Christian André et tvers igjennom godt og hyggelig menneske, sier Bent Stiansen til Dagbladet.

Bent Stiansen - som vant det første gullet for Norge i Bocuse d’Or i 1993 - er dypt imponert over årets norske kandidat, som ble tildelt bronsemedaljen i den gjeve kokkekonkurransen i kveld.

Dette er Norges ellevte Bocuse d'Or-medalje, og Norge er dermed det landet med flest medaljer i denne konkurransen totalt.

I forkant av utdelingen sa Stiansen at årets konkurranse har vært så jevn at han ikke ville være forbauset om det var kjøkkenjuryen som avgjorde. Kjøkkenjuryen gir poengsum etter hvor godt de synes kokkene jobber underveis i konkurransen.

Skandinavisk dominans

Mens Norge fikk bronsemedalje, fikk Sverige sølv - og Danmarks Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel endte til slutt på toppen av pallen.

Svinkløv Badehotel brant ned i 2016, men er planlagt å åpne i vår. Det er forøvrig det hotellet som har inspirert den danske TV-serien «Badehotellet».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer