Syltet gresskar, gresskarpai og ovnsbakt gresskar:

Bruk gresskaret til å lage noe skikkelig godt

Prøv ovnsbakt gresskar med nøttesmør, pai med gresskar og syltet gresskar, et perfekt tilbehør til kjøtt og fisk. 

Bruk gresskaret: Denne gresskarpaien er en amerikansk klassiker. Den har en spennende smak av kanel, stjerneanis og karamell.Tar du den med bort på halloween, kommer du neppe hjem med rester. 
Bruk gresskaret: Denne gresskarpaien er en amerikansk klassiker. Den har en spennende smak av kanel, stjerneanis og karamell.Tar du den med bort på halloween, kommer du neppe hjem med rester.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gresskar kan brukes til det meste. Det kan syltes, bakes, stekes og kokes.

Når det varmebehandles får det en mild sødme som passer til alt fra en sterkt krydret curry til den tradisjonelle kalkunmiddagen og søte desserter.

Gresskar passer også til fisk, for eksempel skrei.

- Syltet gresskar er fantastisk godt. Det er enkelt å lage, og en fin måte å bli kjent med gresskar på hvis du ikke er så vant til å bruke det, sier Jan Robin Ektvedt.

Eddik, sukker og vann

Han koker opp gresskar i biter sammen med eddik, sukker og vann, og legger i en rød chili samt noen skiver ingefær og sitron.

Alle slags aromatiske krydder smaker godt sammen med gresskar, så her er det bare å smake seg fram.

Når gresskarbitene er blitt myke, heller Jan Robin alt over på et stort glass, og skrus på lokket.

- Så enkelt. Nå har du friskt tilbehør til for eksempel kalkun, kylling eller vilt. Prøv gjerne syltet gresskar i en mørk høstsalat med blåmuggost, karamelliserte nøtter og noen gode, bitre salatblader, anbefaler Jan Robin.

Du kan også servere syltet gresskar sammen med langtidsstekt lammebog.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer