Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

The Nighthawk Diner Frogner

Burgerbaren er stilig og kul, men: - Definitivt ikke verdt prisen

Innholdet står ikke alltid i stil med innpakningen.

KULT: Det er så kult, stilig og amerikansk at det er verdt å ta seg en tur for å kjenne på stemningen. Men, det er lett å finne steder som gir bedre matopplevelser. Foto: Christian Roth Christensen
KULT: Det er så kult, stilig og amerikansk at det er verdt å ta seg en tur for å kjenne på stemningen. Men, det er lett å finne steder som gir bedre matopplevelser. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) - Dette er jo nesten som å være i Amerika!

FROGNER: Det finnes to filialer av The Nighthawk Diner. Denne ligger på Frogner, mens originalen ligger på Grünerløkka.
FROGNER: Det finnes to filialer av The Nighthawk Diner. Denne ligger på Frogner, mens originalen ligger på Grünerløkka. Vis mer

Fredag mønstret lokalet, stilfullt og gjennomført ned til minste detalj. Akkurat som originalen på Grünerløkka, er Frogner-utgaven av The Nighthawk Diner en nitid stilstudie av et klassisk, amerikansk spisested – et slikt med lang bardisk, fastskrudde høye krakker, og båser langs vegger og vinduer. Servitørene, som alle er iført nostalgiske uniformer, virker utelukkende å være engelskspråklige, de fleste av dem med bred amerikansk aksent, selv om neppe alle har amerikansk pass.

image: Burgerbaren er stilig og kul, men: - Definitivt ikke verdt prisen

- Det er gjennomført ned til minste detalj. Ja, faktisk ganske imponerende. Det er kanskje den viktigste grunnen til å besøke stedet?, spurte Fredag retorisk.

- Vel, vi får se, sa Robinson.

Jan Vardøen, tusenkunstneren fra Grünerløkka, imponerer stadig. Musikeren og båtbyggeren har ved hjelp av to tomme hender og anselige mengder pågangsmot lykkes med å bli en størrelse i Oslos utelivsverden. Grünerløkka var, og er, stadig hans kjerneområde, men nå er reviret utvidet vestover. Først med en filial av pizzarestauranten Villa Paradiso, og nå med en avlegger av Nighthawk Diner rett rundt hjørnet fra den italienske suksessen.

INTERIØRTUR: Interiøret er verdt en tur innom, mener anmelderne.
INTERIØRTUR: Interiøret er verdt en tur innom, mener anmelderne. Vis mer

- Det ser ut som om dette skal gå bra. I hvert fall ut fra oppmøtet å dømme, sa Robinson.

I lokalene på hjørnet av Bygdøy Allé og Nils Juels gate var det så godt som fullt denne sure vinterkvelden. Det var åpenbart flere enn Robinson og Fredag som hadde lyst å ta en tur til «liksom-USA».

- Men hvor likt er det egentlig Amerika? Altså utover interiøret og menyen som er dominert av amerikanske klassikerne som pancakes, burgers og milkshakes?

UBEGEISTRET: Maten på Nighthawk er ikke nok til skape begeistring.
UBEGEISTRET: Maten på Nighthawk er ikke nok til skape begeistring. Vis mer

Spørsmålet kom fra Robinson, og falt etter at de to hadde sittet og ventet i fem–ti minutter, uten at servitøren så mye som hadde sett i deres retning. I Norge er slikt ikke uvanlig, men siden de nå liksom var i USA, føltes det veldig lenge.

- Hovedforskjellen ligger nok i at amerikanske servitører, i motsetning til norske, lever av tipsen og derfor er avhengig av at kunden er, ikke bare fornøyd med servicen, men superfornøyd, sa Fredag.

AMERIKANSK: Kelnerne snakker stort sett med amerikansk aksent, som forsterker inntrykket av å være i et annet land.
AMERIKANSK: Kelnerne snakker stort sett med amerikansk aksent, som forsterker inntrykket av å være i et annet land. Vis mer

Da servitøren først fant riktig gir, gikk det imidlertid raskt, og effektivt. Fra menyen valgte Robinson og Fredag en porsjon grillede kyllingvinger på deling til forrett, og videre en Nighthawk burger med ekstra ost og menyens dyreste rett, Nighthawk BBQ. Her er valgmulighetene flere, Robinson fulgte anbefalingen pulled pork med mac'n'cheese som tilbehør.

Kyllingvingene var ikke verst, men mengden eddik i grillsausen dominerte fullstendig. Da var det godt at både Robinson og Fredag hadde styrt utenom de tre vinalternativene på menyen og i stedet valgt øl. Så kom hovedrettene.

- Hva synes du om grilltallerkenen? Var det «pulled’e» svinekjøttet bra?

Fredag så spørrende på Robinson – som trakk på skuldrene.

- Jeg har smakt dårligere – og bedre. Men jeg kan ikke huske å ha smakt en mindre spennende versjon av makaroni og ost-komboen. Men coleslawen var veldig god. Det er da noe. Men det er definitivt ikke verdt prisen.

Det var uten tvil Robinson, som hadde kjørt safe og holdt seg til burger, som hadde trukket det lengste strået. Burgerbrødet var godt, kjøttet ok, den syltede løken og agurken frisk og syrlig. Chipsen fikk også godkjent. Godt, men ikke noe som brenner seg inn i hukommelsen.

Siden de liksom var i det mytiske Amerika, ble måltidet avrundet med hver sin milkshake, henholdsvis med vanilje og jordbær. Søtt, godt og mektig.

BURGERVANT: På Alnabru ligger Kantinegutta. Hit strømmer det kunder hver eneste dag og de kjøper burgere over en lav sko. Vi bestemte oss for å la de burgervante yrkessjåfører smake kalorifattige burgere. Video: Per Ervland og Christopher Sjuve Vis mer

- Vel, hva synes du om Amerika-opplevelsen? Var det verdt turen?

Fredag hadde svelget siste rest av den søte melkedrikken sin og ventet spent på svar fra Robinson.

- Stemningen er hyggelig og interiøret alene er absolutt verdt en tur, sa Robinson, og la til:

- Men kanskje vi skal gjøre som amerikanske ungdommer gjorde på 50-tallet neste gang? Sette oss i baren og ta en milkshake, eventuelt bare en burger?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!