Den nye trenden går landet rundt:

Butikksjef Øyvind gikk lei av smågodt-krigen og tok et uvant grep: - Helt vilt at det solgte mer

Forsker jubler for dagligvarekjedenes siste grep til påske.

TOK GREP: Øyvind Nøstmyr så at kundene tømte butikken for billig godteri. Da han begynte å selge minigrønnsaker på tilsvarende måte, opplevde han at salget eksploderte. Foto: Privat
TOK GREP: Øyvind Nøstmyr så at kundene tømte butikken for billig godteri. Da han begynte å selge minigrønnsaker på tilsvarende måte, opplevde han at salget eksploderte. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Butikksjef Øyvind Nøstmyr (37) ved EXTRA i Kroken i Tromsø ristet litt oppgitt på hodet, da han etter halloween-helgen i oktober opplevde at barn og voksne nok en gang tømte godterihyllene etter priskrig mellom de store dagligvarekjedene.

- Jeg hadde plukket opp at det var noen andre butikker som hadde prøvd seg med torg med minigrønnsaker man kunne plukke og mikse selv - tilsvarende som for når du skal kjøpe smågodt. Selv om jeg var optimist, hadde jeg aldri forventet responsen: Den første helgen vi forsøkte dette, solgte vi mer snacksgrønnsaker enn godteri! forteller en oppglødd Øyvind Nøstmyr til Dagbladet.

Denne uka blir stuntet i nord videreført på permanent basis i Extra-kjedens nesten 400 butikker. På samme måte som smågodt i løsvekt, plukkes varene av kunden i en pose og har en felles pris.

- Lurt triks

Annechen Bahr Bugge, forsker i Forbruksforskningsinstituttet SIFO, er veldig entusiastisk over at alle dagligvarekjedene har tatt tydelige grep for å gjøre mat i farten både sunnere og mer fristende:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer