Til Norge:

Carlsberg med verdenspremiere i Norge

Den danske ølprodusenten lanserer snakkisdrikken Hard Seltzer, og Norge er først ute.

VERDENSNYHET: Carlsberg lanserer Hard Seltzer i mai, og Norge er første land ut. I første omgang kommer Garage i to varianter, Lemon + Lemongrass og Wild Raspberry. Foto: Ringnes
VERDENSNYHET: Carlsberg lanserer Hard Seltzer i mai, og Norge er første land ut. I første omgang kommer Garage i to varianter, Lemon + Lemongrass og Wild Raspberry. Foto: Ringnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hørt om hard seltzer eller spiked seltzer? Sjansen er stor for at du har smakt på den populære amerikanske drikken i en eller annen variant. Hard seltzer er et samlebegrep for drinker som består av alkohol, seltzer (sodavann eller annet vann med kullsyre) - gjerne med et par dråper fruktig smakstilsetning.

Drinke-stilen har eksistert lenge, men fikk navnet sitt i 2013, da brygger Nick Shields i Connecticut lanserte en serie spiked seltzer. Flere slang seg på trenden, og den kalorifattige drinken har tatt USA med storm.

Nå lanserer den danske bryggerigiganten Carlsberg sin egen serie hard seltzer kalt Garage, og Norge er første land ut, melder ølbladet ProBeer.

At Norge og Ringnes, som selger Carlsberg i Norge er først ute med verdensnyheten er ikke tilfeldig, skal vi tro Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringnes.

- I Norge selges det nå mer sukkerfri brus enn brus med sukker, og kalorifattige ølvarianter har blitt svært populære de siste åra. For Carlsberg er det derfor interessant å se hvordan et slikt lavkaloriprodukt blir mottatt akkurat her.

Verdenspremiere, men ikke først

Selv om Norge er første land ut, er ikke Carlsberg først ute i Norge. Det finnes allerede et par varianter på markedet. I februar lanserte Ægir bryggeri sin variant av drikken, under merkenavnet Bekk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer