- Ikke meningen å lure noen

Carlsbergs «miljø-ølbokser» fraktes over 1000 kilometer

Selges også i Norge.

IKKE DANSK: Ølet som selges i den nye sekspakningen fra Carlsberg, viser seg å ikke være dansk - men polsk.
IKKE DANSK: Ølet som selges i den nye sekspakningen fra Carlsberg, viser seg å ikke være dansk - men polsk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Miljø-ølboksene» fra Carlsberg, som tydelig har påskriften «København, Danmark» og «Danish pilsner» er brygget i Polen og blir deretter fraktet på lastebiler til Norge og Danmark, viser avsløringer som danske Ekstra Bladet har gjort.

Carlsbergs øl som selges i Norge er vanligvis brygget her til lands, mens det danskene drikker er laget i byen Fredericia på Jylland.

Ølet i de miljøvennlige forpakningene viser seg nå å være brygget i Sierpc, nordvest for den polske hovedstaden - over 1000 kilometer fra Danmark og 1250 kilometer fra Norge. Herfra blir ølboksene fraktet med diesellastebiler ut til kundene i nord.

- Vil ikke lure noen

Så istedenfor å kjøpe lokalprodusert øl, er det polsk øl i miljøforpakningen fra Carlsberg, også her til lands. Årsaken er at dette er et pilotprosjekt, og at akkurat denne linjen med produkter derfor lages i Polen, forklarer Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Ringenes.

- Vi har ikke hatt til hensikt å lure noen, vi har sett på dette som en god, miljøvennlig og bærekraftig investering. Men før vi kan rulle dette ut, har vi vært nødt til å teste det i mindre skala, og da har vi valgt å gjøre det ved dette bryggeriet i Polen, sier Bruusgaard til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer