Det oppleves som å være fanget hos Alice i eventyrland. Alle farger er ekstra sterke, alt føles ørt og svimmelt. Alle damene går med bowlerhatter og musefletter. Utenfor restauranten ligger det rad på rad med nystekte gnagere.
- Har dere bare én rett, spør jeg Felicia Rios når hun kommer ut til oss for å høre hva vi vil ha.
Felicia har den største hatten jeg noensinne har sett. Hattemakeren har overgått seg selv denne gangen.
- Slett ikke, svarer hun.
- Vi har tre! Marsvin med potet. Marsvin med pasta. Og: Marsvin med potet – og pasta.
Felicia anbefaler det siste.
Fjellene globaliseringen glemte
Nesten uansett hvor i verden du reiser, vil du oppleve at verden blir mindre og mindre, og mer og mer lik.
Selv om nesten ingen lager god cæsar-salat eller hamburgere, finnes det på menyen til nesten alle ikke-ambisiøse restauranter over hele kloden.
Er du unysgjerrig på den lokale maten, kan du nesten alltid velge kylling eller pizza. Ti store internasjonale selskaper kontrollerer en majoritet av all mat og drikke som omsettes på verdensbasis.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger