Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Knallgod chiligryte for hele familien som kan erstatte fredagstacoen

Chili con carne med smak av mørk sjokolade

Hemmeligheten bak en god chili con carne er en passe balanse mellom chilismaken og de andre krydderne.

SLIK LAGER DU CHILLI CON CARNE: I denne videoen viser Ase Dotterud hvordan man enkelt lager en god chili con carne. Hemmeligheten er å ha i en raus mengde med sjokolade... Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Chili con carne er en enkel gryterett med kjøtt som har sitt opphav i Tex Mex kjøkkenet. Gryta er en kraftig matrett, en slags stuing, med biffkjøtt, svinekjøtt eller annet kjøtt og skal smake godt av chilipepper. Chili con carne inneholder oftest tomater, løk og bønner og det finnes utrolig mange varianter av denne berømte retten.

Verdenskjent gryterett

En chiligryte lages gjerne av kjøttdeig eller karbonadedeig når det skal gå fort i hverdagen. Om du vil lage en lettvint variant kan du lage chili con carne med pølser. Brune bønner, ofte kidneybønner en fast ingrediens i retten og som navnet sier skal gryten smake godt av chili. Andre krydder som spisskummen og oregano gir retten den karakteristiske smaken.

Mørk sjokolade runder av smaken

Vi har laget en vri på gryten ved å runde av smaken med revet, mørk sjokolade, som også er mye brukt i originaloppskrifter fra Mexico. Mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold, ca. 70 %, eller vanlig kokesjokolade, er greit å bruke i chili con carne. Smak deg fram, men sjokoladesmaken skal ikke dominere, bare anes.

Server chiligryten med tortillachips og mange liker kokt ris. En hjemmelaget guacamole er perfekt tilbehør. Blir smakene for sterke hjelper det å sette fram litt rømme som demper sterke smaker som kan brenne i munnen.

Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang og frys ned i porsjoner så har du chiligryte til senere.

Les også:

Se den elleville restematen

Ti enkle og gode middager med kjøttdeig

Chilitrikset du bør kunne!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media