Rusavhengige og vanskeligstilte får en ny sjanse på =Kaffe

Christers gripende møte på Slottet forandret alt: - Jeg kunne ikke juge for kongen

Jobben på =Kaffe betyr alt for Christer Modin.

EN GOD SAMTALE: Møtet mellom Christer Modin og kong Harald satte spor. Modin begynte veien mot et rusfritt liv, og kong Harald trakk fram møtet i nyttårstalen samme år. Foto: Dimitri Koutsomytis / =Oslo
EN GOD SAMTALE: Møtet mellom Christer Modin og kong Harald satte spor. Modin begynte veien mot et rusfritt liv, og kong Harald trakk fram møtet i nyttårstalen samme år. Foto: Dimitri Koutsomytis / =Oslo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg sa til kongen at jeg ville begynne et nytt og bedre liv. Og jeg kunne jo ikke juge til kongen.

Året er 2010, og Christer Modin, på denne tida rusmisbruker og selger av =Oslo, gatemagasinet som selges av vanskeligstilte på gata, er med på Slottet da Hans Majestet Kongen skal intervjues for julenummeret.

Denne dagen og dette intervjuet ble et vendepunkt for Modin, og et første skritt på veien til et rusfritt liv. Han har fått metadon som hjelp, og får fortsatt noe, men han trapper ned dosen.

I tillegg til et personlig ønske om å kunne møte hverdagen rusfri har Modin problemer med nyrene, og venter på transplantasjon. For å få det må han også vennes helt av metadonen.

Nyttårstale og teaterstykke

Det var ikke gitt at Modin skulle bli rusmisbruker, men det er dessverre heller ikke sjokkerende. Oppveksten var preget av alkohol og krangler hjemme, lille Christer var urolig, diagnosene mange og sprikende, og som 12-åring havnet han på en barnevernsinstitusjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer