(Dagbladet): - Hvem hadde vel trodd dette, etter det helvetet jeg har vært igjennom, sa Christopher Davidsen (34).
Han sto på pallen i Mathallen i Oslo, og var nettopp kåret til årets beste kokk. Men det var ikke hans kamskjell-kumle med brunet smør og estragon, eller hans kråkeboller i selleriskinn med østersblad og sitron som gjorde ham landskjent over natten. Det var hans fortid. Og hans åpenhet omkring den.
- Jeg har aldri angret på at jeg sto fram og fortalte om min trøblete oppvekst.
Årets Kokk-utnevnelsen fant sted i Oslo i 2015. I januar 2017 ble den Trondheimsbaserte superkokken fra Rogaland kåret til sølvvinner i den prestisjefylte konkurransen Bocuse d'Or i Lyon.
Den suverene prestasjonen er den foreløpige kronen på verket for en gutt med en oppvekst utenom det vanlige.
Fosterfamilie
- Jeg har vokst opp med en mor som var narkoman. Da jeg var seks år, kom jeg til fosterfamilien, som ga meg og min søster et nytt og stabilt ankerfeste, forteller Christopher, som selv er gift og har to barn.
Fosterforeldrene, som hadde to egne barn fra før av, behandlet Christopher og søsteren som sine egne, og den dag i dag har de et nært og godt forhold.
Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer
Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger