Etter 130 år lager Coca-Cola sin første drikk med alkohol:

Coca-Cola bryter 130 år gammel tradisjon: Nå tilsetter de rus i brusen

Den populære drikken ble oppfunnet som kur mot hodepine. Nå kommer rusbrusvarianten.

RUSBRUS: Coca-Cola jobber med ett nytt produkt som inneholder alkohol, i første omgang for det japanske markedet. Foto: AP
RUSBRUS: Coca-Cola jobber med ett nytt produkt som inneholder alkohol, i første omgang for det japanske markedet. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av verdens mest kjente leskedrikker, Coca-Cola, planlegger for første gang i løpet av sin 130 år lange historie å lansere sitt aller første alkoholprodukt. Det er snakk om et lavalkoholprodukt av typen rusbrus, i første omgang eksperimentert fram for det japanske markedet, melder den britiske avisen The Daily Telegraph.

Den alkoholholdige colaen er inspirert av den japanske rusbrusen som går under navnet Chu-Hi, og som inneholder destillert shochu-sprit blandet med smakssatt kullsyreholdig vann. Dette går fram av en uttalelse på mineralvannprodusentens nettside.

Det er ikke tilfeldig at det nye produktet lanseres i Japan. Denne typen rusbrus ble lansert allerede i 1983 og er spesielt populær blant unge kvinner, skriver den engelske avisen.

- Vi har ikke eksperimentert med lavalkoholprodukter tidligere, men dette er et eksempel på hvordan vi stadig undersøker muligheter utenfor våre kjerneområder, sier Jorge Garduño, leder for Coca-Cola i Japan.

Det er uklart når det nye produktet slippes på markedet, og cola-sjefen understreker at dette er et beskjedent eksperiment beregnet på et helt spesifikt marked.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer