Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Robinson & Fredag restaurantanmeldelse

Colonel Mustard: - Perfekt hvis du har vært ute dagen før

Ujevn matopplevelse, men god Tinder-atmosfære på Colonel Mustard.

PLASS TIL DATE: På Colonel Mustard er det visstnok mange som velger å møtes til date. Foto: Christian Roth Christensen
PLASS TIL DATE: På Colonel Mustard er det visstnok mange som velger å møtes til date. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommerstid har mange vært innom den populære gastropuben på Alexander Kiellands plass i hovedstaden for en utepils eller tre i sola. Det er et praktisk sted å møtes midt mellom Torshov, Grünerløkka og Bislett. På denne årstida er det populært å sette seg ned med venner rundt et av de enormt mange brettspillene Colonel Mustard har tilgjengelig. Og selvfølgelig: Man kan spise der.

image: Colonel Mustard: - Perfekt hvis du har vært ute dagen før

Den varme og avslappede atmosfæren har også gjort stedet til, så vidt Robinson og Fredag er kjent med, et populært valg for de første, prøvende og småkeitete samtalene etter en match på Tinder.

- Som de to borte i hjørnet der. Garantert en Tinder-date, hvisket Fredag.

Nylig har Colonel Mustard utvidet med et kjellerlokale med shuffleboard, fotballkamper på storskjerm, og en scene der en av humor-Norges stigende stjerner opptrådte da Robinson og Fredag var innom.

- Selv om vi har spist her før – og vært rimelig fornøyde – tenker jeg mer på Colonel Mustard som en plass å være sosial og drikke øl, sa Robinson.

KOSELIG: Atmosfæren er god, men maten er det like enkelt å skryte av.
KOSELIG: Atmosfæren er god, men maten er det like enkelt å skryte av. Vis mer

- Men hvis maten fremdeles matcher atmosfæren, er det ingen grunn til å la være.

Menyen er typisk gastropub (burgere, pulled pork, «dagens husmannskost» og bresert svineribbe), men har samtidig gjort plass til retter tilpasset trendsensitive millenials (poke med laks eller tofu, og rødbetsalat med quinoa).

Robinson og Fredag startet fra snacksmenyen med friterte koreanske kyllingklubber. De kom med chiliglaze, sesamfrø og koriander. Kyllingen var saftig, rykende varm og spicy.

- Dette er perfekt hvis du har vært ute dagen før, utbrøt Fredag.

BURGER OG TRENDMAT: Det er både klassiske burgere, men også litt mer trendy retter på menyen til Colonel Mustard.
BURGER OG TRENDMAT: Det er både klassiske burgere, men også litt mer trendy retter på menyen til Colonel Mustard. Vis mer

- Grisete, godt, fett og smakfullt. Strålende bar-mat, istemte Robinson.

Utvalget av vin på glass var ikke det aller mest spennende, så både Robinson og Fredag gikk for øl fra det relativt brede utvalget. Fredag, som ventet på en vegetartaco til hovedrett, bestilte en Corona, mens Robinson fikk en IPA på tapp fra det amerikanske bryggeriet Founders.

Så snart de var ferdige med å slikke kyllingfett og chiliglaze av fingrene, var servitøren på pletten med hovedrettene.

- Her gikk det nesten litt for fort, sa Fredag, som godt kunne ha tenkt seg i alle fall noen minutters pause før neste rett.

Fredags vegetartaco, med østerssopp, bønner, grillet mais og vegansk chilimajones, var fargerik og så delikat ut. Men den var ikke i nærheten av så smakfull som det du kan få den hos de etter hvert mange meksikanske spesialistene i hovedstaden.

- Det er den velkjente «tacokrydder-smaken» som vinner kampen om oppmerksomheten mot de andre råvarene her, sa Fredag.

For å live opp retten litt spurte Fredag om det fantes andre typer hot sauce enn Tabasco, men det eneste alternativet var den asiatiske chilisausen Sriracha.

Robinsons cheeseburger ble også en skuffelse. Anretningen var uinspirert, og det eneste tilbehøret var en enslig sylteagurk og en liten haug potetfries som ikke imponerte.

Selve burgeren, med cheddar, coleslaw og estragonmajones, var verken spesielt god eller spesielt dårlig.

- En generisk gastropub-burger som det går tretten av på dusinet, var Robinsons dom.

Kveldens største overraskelse var desserten. Robinson og Fredag bestemte seg for å dele en «dagens» – en lekker sitronpai med lokk av lettbrent marengs, vaniljeis og kandisert sitronskall.

- Dette ser jo ordentlig fancy ut, sa Fredag.

MYE PÅ SPILL: Colonel Mustard har mange brettspill og dessuten shuffleboard å tilby sine gjester.
MYE PÅ SPILL: Colonel Mustard har mange brettspill og dessuten shuffleboard å tilby sine gjester. Vis mer

- Det er godt også, sa Robinson, som hadde rukket å ta en bit.

Den syrlige sitronsmaken ble flott balansert av vaniljeis og marengs, med de kandiserte strimlene av sitronskall som smakfull pynt.

- Men ville du ha kommet tilbake hit for å spise middag, spurte Fredag?

- Vi kan ha vært uheldige, men det er andre gastropuber bare et steinkast unna med langt høyere nivå på hovedrettene. Men det er på alle måter en hyggelig plass å ta noen øl. Hvis jeg noen gang skulle havne på Tinderdate her, kan det godt hende jeg foreslår koreanske kyllingklubber.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!