Framtidas mat er laget av insekter, men norske butikkjeder nøler:

Coop lanserer insekt-burger, men holder døra på gløtt i Norge

Coop i Sveits lanserer i neste uke burgere og boller av insekter. Danskene knasker allerede ristede larver med chilismak. Norske dagligvarekjeder nøler, men holder døra på gløtt.

FREMTIDENS TACOFREDAG? «Kjøttbollene» er laget av velkrydrede melormer, kikerter og løk, og kan fra neste uke av kjøpes i Coop-butikker i Sveits. Foto: Coop/Essento
FREMTIDENS TACOFREDAG? «Kjøttbollene» er laget av velkrydrede melormer, kikerter og løk, og kan fra neste uke av kjøpes i Coop-butikker i Sveits. Foto: Coop/Essento Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mat laget av insekter rykker neste uke et skritt nærmere europeiske tallerkener. Danskene knasker allerede ristede melormer med chilismak, og 21. august kan sveitserne gå i Coop-butikken og kjøpe insektboller og -burgere.

Nå kan du bake med insekter.

Tørket melorm, Tenebrio molitor, larven til melbillen, er hovedingrediensen i de sveitsiske insektproduktene. Bollene og burgerne består også av kikerter, krydder, løk og andre grønnsaker. Firmaet Essento har eksperimentert fram produktene over flere år, forteller de på sin nettside.

Professor: Vi spiser en kilo insekter i året

Sveitsiske myndigheter forandret i mai lovverket, og gjorde det mulig å selge mat til mennesker laget av tre typer insekter; sirisser, gresshopper og melormer.

- Skal aldri si aldri

- Coop har ingen umiddelbare planer om å lansere insektburgere slik det nå gjøres i Coop Sveits, sier Hege Berg-Knutsen, sjef for egne merkevarer i Coop Norge.

Berg-Knutsen legger likevel til at man aldri skal si aldri, og viser til at hva som etterspørres av forbrukerne stadig er i endring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer