Coop tester butikker uten betjening

Coop overrasker: - Tar stor sjanse med butikker helt uten ansatte

Coop starter nå sin første ubemannede butikk i Danmark. Blir det en suksess, vil du snart få samme tilbud her hjemme.

FORSKJELL: I Danmark skal Coop teste ut en butikk «helt» uten ansatte. Kommunikasjonssjef i Coop Norge, Harald Kristiansen, forklarer hvorfor det er lettere for danskene enn oss. Video: Marie Røssland / Dagbladet / Alle foto: Coop Danmark Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka er to på natta. Du får lyst på pizza, men fryseren er tom. Ingen fare. Selv om betjeningen i matbutikken på hjørnet for lengst har gått hjem, er butikken åpen for kunder - også i måneskinn.

Se hvilken norsk kjede som ble kåret til Årets dagligvarekjede 2017 i Danmark

Det eneste du har å bekymre deg for, er om det er mer pizza igjen i disken. Går butikken tom for varer i løpet av natten, blir ikke hyllene fylt opp igjen før neste morgen.

Alt du må gjøre når du kommer til butikken, er å dra medlemskortet eller registrere deg med en telefon-app. Deretter oppretter du kontakt med en vakt i en kontrollsentral. Vakten åpner døra via fjernstyring, og følger handlerunden din via overvåkingskamera. Når du har fylt handlevognen, scanner og betaler du for varene med telefonen.

Dette er allerede virkeligheten for utvalgte danske Coop-kunder, ifølge avisen Ekstrabladet. Men butikker av denne typen kan også bli en realitet her i landet, for norske dagligvarekjeder følger det danske eksperimentet med argusøyne.

- Stor fare for svinn

- Helautomatiske butikker kan gjør det mulig å handle mat utenom ordinære åpningstider. Det er også mulig å drive og etablere lønnsomme butikker på steder det i dag er krevende, bekrefter Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer