Coop stenger smågodtsalget

- Vårt hovedfokus er å ivareta våre fantastiske ansatte og kunder.

SLUTT: Det er ikke lenger mulig å kjøpe smågodt og godteri på Coop. Her fra Coop på Skøyen i Oslo.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLUTT: Det er ikke lenger mulig å kjøpe smågodt og godteri på Coop. Her fra Coop på Skøyen i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europris stengte i går smågodtsalget, mens Rema 1000 og NorgesGruppen har fjernet smågodt på paller, og alle de store kjedene hadde salg av smågodt i løsvekt fra vegg.

Nå snur Coop og stenger alt salg av smågodt og nøtter i løsvekt, skriver selskapet i en pressemelding.

SKJERMER ANSATTE: Hensynet til pressede ansatte er et av argumentene for å stenge smågodtsalget, ifølge Bjørn Takle Friis. Foto: Coop
SKJERMER ANSATTE: Hensynet til pressede ansatte er et av argumentene for å stenge smågodtsalget, ifølge Bjørn Takle Friis. Foto: Coop Vis mer

Årsaken er usikkerhet rundt motstridende signaler fra lokale og nasjonale myndigheter. Mens Folkehelseinstituttet har åpnet for salg av smågodt i løsvekt har enkelte kommuner forbudt dette.

Europris stengte i går smågodtsalget, mens Rema 1000 og NorgesGruppen har fjernet smågodt på paller, og alle de store kjedene hadde salg av smågodt i løsvekt fra vegg.

- Vårt hovedfokus er å ivareta våre fantastiske ansatte og kunder og sikre matforsyning til butikker over hele Norge. Vi har samtidig fulgt alle råd og retningslinjer fra Folkehelseinstituttet for å forhindre smittespredning. Vi er glad for at det nå er sendt ut enda tydeligere retningslinjer fra nasjonale helsemyndigheter, med oppfordring til at disse følges over hele landet, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop Norge.

- Når det gjelder salg av smågodt i løsvekt har allikevel kommuner i ulike deler av landet innført lokale begrensninger. Dette har vi også respektert og etterfulgt, men ulik praksis har utløst usikkerhet og spørsmål fra ansatte, kunder og media, sier han.

- De butikkansatte er allerede under et enormt press, og for å unngå denne usikkerheten har vi besluttet å stoppe salget av smågodt og nøtter i løsvekt fra alle Coops butikker.

STENGT: NorgesGruppen forholder seg til nasjonale retningslinjer, men på Meny CC Vest har de stengt salg av smågodt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STENGT: NorgesGruppen forholder seg til nasjonale retningslinjer, men på Meny CC Vest har de stengt salg av smågodt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Beslutningen om å stoppe smågodt- og nøttesalget vil gjelde inntil videre.

Hverken Rema 1000 eller NorgesGruppen kommer til å stoppe salg av smågodt i løsvekt.

- Vi forholder oss til de sentrale retningslinjene fra helsemyndighetene om at det ikke er fobundet med ekstra helserisiko å tilby denne typen varer, sier Kine Søyland i NorgesGruppen.

Hun presiserer at de nå kun selger smågodt under lokk fra stativ, og har forsterket renholdet rundt smågodtet. Blant annet bytter de skjeer ofte.

Tilsvarende gjelder for Rema 1000, som heller ikke har endret standpunkt siden i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer