Full strid om kjøttdeigen

Coop til tacokrig: - Ren bløff fra kjøttgiganten

Nortura møter kraftige reaksjoner etter påstand om at mye kjøttdeig ikke er laget av norsk kjøtt.

FREDAGSFAVORITTEN: - Ikke mange andre enn oss kan garantere at kjøttdeigen er 100 prosent norsk, sa Nortura, og ertet på seg Coop Norge, en av dagligvarekjedene som utelukkende bruker norsk kjøtt i lavprisdeigene sine. Foto: Shutterstock
FREDAGSFAVORITTEN: - Ikke mange andre enn oss kan garantere at kjøttdeigen er 100 prosent norsk, sa Nortura, og ertet på seg Coop Norge, en av dagligvarekjedene som utelukkende bruker norsk kjøtt i lavprisdeigene sine. Foto: Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjøttdeigleverandøren Nortura har hisset på seg en av landets aller største dagligvarekjeder. Kan vi stole på at tacokjøttet i butikken er norsk? Nei, mener Nortura. Jo, avviser Coop.

«Mange tar nok for gitt at kjøttdeigen de finner i butikk er norsk, men i realiteten er det ikke så mange andre enn oss som kan garantere at råvaren alltid er norsk», sa senior produktsjef i Nortura, Caroline Jilg-Scherven, i en pressemelding denne uka. Meldingen ble sendt ut i forbindelse med at Nortura nå relanserer sine Gilde kjøttdeiger under det nye konseptet «Alltid norsk».

Svertekampanje

Uttalelsen vakte forargelse i Coop Norge. Nordmenns forkjærlighet for fredagstaco og andre retter basert på kjøtt- og karbonadedeig gjør denne produktgruppen svært viktig for dagligvarekjedene.

- Vi reagerer kraftig på uttalelsen fra Nortura. Dette er ren bløff, mener en oppgitt kommunikasjonssjef i Coop, Harald Kristiansen.

Han oppfatter utspillet som en slags svertekampanje mot kjedenes egne merkevarer. Coops egen kjøttdeig, levert av Norges største privateide kjøttbedrift, familieeide Fatland, ligger ved siden av Gildes kjøttdeig i disken, men til en langt lavere pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer