Dagligvarer, tobakk og alkohol:

Coronaboost på grensa: - Positivt

Økt omsetning for grensenære butikker og pol.

UT MOT SVERIGE: På en pressekonferanse fredag fikk USAs president Donald Trump spørsmål om hva han tenker om Sveriges håndtering av coronakrisen. Video: Det hvite hus / Youtube, Dagbladet TV 10. april 2020 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens mange næringsvirksomheter sliter etter innføringen av coronatiltak i mars, har dagligvarebransjen opplevd en eksplosiv vekst, viser ferske tall fra analysebyrået Nielsen.

Veksten i dagligvarebransjen tilskrives mange ulike faktorer - én av dem er bortfall av grensehandelen. Etter at det ble innført karantene etter en tur over grensa til Sverige 17. mars har det vært tilnærmet totalstopp i turer over grensa. Totalt i første kvartal falt grensehandelen med 0,6 prosent, etter en periode med vekst i månedene før de ulike smitteverntiltakene ble innført.

Dette har gitt en ekstra stor vekst i de grensenære butikkene opp veksten i dagligvaremarkedet i mars.

Høyere langs grensa

Coop Øst hadde en omsetningsvekst på 40 prosent uken før påske og påskeuken, sammenlignet med de tilsvarende påskeukene i fjor. Butikkene som ligger nærmest grensen har en økning som er ti til tolv prosentpoeng høyere.

- Vi har hatt en veldig positiv utvikling og vekst siden i fjor, og det har bare toppet seg etter at Norge begynte å stenge ned, sier Øystein Bjerke, butikksjef for Extra i Jernbanegata i Kongsvinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer