Dramaet på Sørenga:

Da badegjestene forsvant, startet marerittet på mathallen: - Jeg måtte varsle

- De tok ikke mattrygghet på alvor. Derfor varslet jeg Mattilsynet, sier aktør som trakk seg.

TRAKK SEG: Cuiming Pang skulle selge mat i mathallen på Sørenga. Hun trakk seg før åpning fordi hun mente lokalet ikke var i tråd med regler for mathygiene. Deretter varslet hun Mattilsynet, som stengte hallen. Den kinesiske kvinnen har bod på Vippa og utvider nå med egen restaurant på Grønland i Oslo. Foto: Tine Faltin
TRAKK SEG: Cuiming Pang skulle selge mat i mathallen på Sørenga. Hun trakk seg før åpning fordi hun mente lokalet ikke var i tråd med regler for mathygiene. Deretter varslet hun Mattilsynet, som stengte hallen. Den kinesiske kvinnen har bod på Vippa og utvider nå med egen restaurant på Grønland i Oslo. Foto: Tine Faltin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev nylig at den nye mathallen Beach Belly på Sørenga i Oslo ble stengt på dagen etter pålegg fra Mattilsynet. Mathallen med ulike matboder skulle være et alternativ til restaurantmat for badende og beboere på den populære utstikkeren i sommer.

Nå er badegjestene borte og popup- prosjektet avviklet. En aktør er sint, en annen skuffet. Utleier er kraftig irritert.

Konflikten handler om økonomi, ventilasjon, toaletter, hvilken standard som var lovet, og om Plan- og bygningsetaten kan ha gitt prosjektet brukstillatelse på feil premisser.

- Uhygiensk og uferdig

- Det var jeg som varslet Mattilsynet. Utleier og prosjektleder tok ikke mattrygghet på alvor. Jeg advarte dem, men de hørte ikke på meg, sier Cuiming Pang, styreleder i bedriften Kinabolle.

Den kinesiske kvinnen trakk seg fra prosjektet fordi hun mente lokalene ikke holdt mål.

- Folk kunne blitt syke, sier hun.

Da Mattilsynet kom på inspeksjon, ble forholdene beskrevet som «sjokkerende» og hallen med tilhørende boder stengt umiddelbart. Inspektørene rapporterte om rot, matrester og manglende hygiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer