Rundlurte arbeidsgiveren i ni år

Da budbilsjåføren lurte på hvor han skulle levere fajitasen, ble tidenes svindel rullet opp

Nå venter striskjorte og havrelefse på en amerikaner som svindlet til seg fajitas for 9,4 millioner kroner.

FAJITAS-TYV: Gilberto Escamilla fra Texas fikk en lang fengselsstraff etter å ha blitt tatt for å stjele fra jobben sin. (Foto: NTB Scanpix og Cameron County Sheriff's Office)
FAJITAS-TYV: Gilberto Escamilla fra Texas fikk en lang fengselsstraff etter å ha blitt tatt for å stjele fra jobben sin. (Foto: NTB Scanpix og Cameron County Sheriff's Office) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gilberto Escamilla (53) fra sør i Texas har fått en fengselsstraff på 50 år. Grunnen? Han han tok med seg fajitas hjem fra jobb hver eneste dag i flere år, skriver Dallas News.

Escamilla, som tidligere har vært ansatt i justisdepartementet i kommunen Cameron County i Texas, sa seg skyldig med en gang da rettssaken startet i forrige uke.

- Det var egoistisk. Det begynte i det små, men ble større og etter hvert helt ute av kontroll. Til slutt kom det til et punkt der jeg ikke kunne kontrollere meg lenger, sa Escamilla fra vitneboksen.

Oppdaget ved tilfeldighet

The Cameron County District Attorney’s Office Special Investigations Unit arresterte for noen måneder siden Escamilla , etter å ha fått tips om en telefon fra en sjåfør av Labatt Food Service. Han hadde ringt kommunens fengsel for å fortelle at deres bestilling på 362 kilo fajita var ankommet. Problemet var bare at innsatte ved Darrel B. Hester Juvenile Detention Center ikke får servert fajitas.

Etter en ransaking av Escamillas hus, fant politiet større mengder av stjålet mat i fryseren hans, inkludert fajitas. I ni år hadde Gilbero Escamilla holdt på med svindelen. Under rettssaken kom det fram at den stjålne fajitasen hadde en verdi på 9,4 millioner kroner (1, 2 millioner dollar).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer