EGGERØRE: Verden har denne uken vær uvanlig opptatt av egg. Foto: Lisbeth Michelsen
EGGERØRE: Verden har denne uken vær uvanlig opptatt av egg. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Unn deg verdens beste eggerøre

Da eggebildet hadde fått 50 millioner likes, kaklet det over for ei engelsk høne

Aldri før har verden sagt så lite og så mye på en gang.

Denne uka har et mystisk egg fått uvanlig mye oppmerksomhet i verdenspressen.

Da eggebildet hadde fått 50 millioner likes, kaklet det over for ei engelsk høne

Før egget tok verden med storm på sosiale medier, var rekorden på bildedelingstjenesten Instagram 18 millioner likes. Egget vil sikkert passere 50 millioner - det øker hvert sekund!

Den gamle rekorden var et bilde av hånden til et nyfødt barn som klamrer seg til mors neglelakk-draperte finger. Fingeren tilhører Kylie Jenner fra Kardashians-sfæren - en hel, brokete familie som er kjent-for-å-være-kjent. Etter diverse TV-show figurerer familiemedlemmene nå på listene over mest populære, rikeste og mest innflytelsesrike mennesker i verden.

Eggbildet kom med en oppfordring om å slå Jenners rekord. Hvorfor? Ingen vet sikkert. Men, på tross av mystikken kommenterer hele verdens avisredaksjoner eggfenomentet. Også jeg, litt bakpå.

En reporter fra Time var tidlig på sporet etter instagram-posteren. Journalistens jakt endte hos ei høne fra den britiske landsbygda - som trippet rundt under navnet Henrietta. Det skal visstnok ha kaklet over for den stakkars høna - for det ikke råd å få noe vettugt ut av henne. Ikke engang et egg.

Så kom den engelske avisa The Telegraph på banen. De hevder å ha kommet i kontakt med den ansvarlige for egg-bildet. I samtalen som refereres, heter det at egg-stuntet var et eksperiment og en kommentar til kjendiskulturen og hvor sårbar og “easily cracked” den er.

Altså en tom kommentar om en like tom og innholdsløs insta-verden. Om dette stemmer, så har ironien nådd nye høyder. Vi har å gjøre med en ikke-kommentar til en ikke-sak via en ikke-(super)kjendis.

Kanskje var dette også peak Instagram, som noen har hevdet? Content is king het det før, men nå har vi kommet til et punkt hvor det er veldig lite innhold i content.

Når vi først har lagt egget, kan vi ikke gjøre noe kult med det. Hva med litt eggerøre?

For noen år siden skrev jeg en bok om egget. I am the egg man! Men, la meg avlive ryktene om at det var meg som postet bildet på Instagram. Dessverre.

Hvor mye oppmerksomhet egget får, handler ikke om hvem som legger det, men hvordan man legger det.