FIKS FERDIG: Søtt og litt godt. Jubelen sto ikke i taket da vårt smakspanel testet ferdigdesserter. Bare en av disse fristet til gjenkjøp. Foto: All Over Press
FIKS FERDIG: Søtt og litt godt. Jubelen sto ikke i taket da vårt smakspanel testet ferdigdesserter. Bare en av disse fristet til gjenkjøp. Foto: All Over PressVis mer

Test av Ida Gran-Jansens desserter for Rema 1000:

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

Det ble i søteste laget for vårt smakspanel, da de skulle teste butikkenes ferdigdesserter.

(Dagbladet): - Jeg har vokst opp med hjemmelaget karamellpudding, og har ikke noe forhold til ferdigkjøpte desserter. Dette blir spennende, smiler konditorsjef Jan Arve Stålskjær, og snuser forventningsfullt på det anonyme begeret foran seg.

SMAKSPANEL: Produktutvikler Espen Nersveen og konditorsjef Jan Arve Stålskjær, begge fra baker Samson i Oslo. Foto: Cecilie L. Berg
SMAKSPANEL: Produktutvikler Espen Nersveen og konditorsjef Jan Arve Stålskjær, begge fra baker Samson i Oslo. Foto: Cecilie L. Berg Vis mer

Seks prøveporsjoner med masseprodusert karamellpudding, crème caramel, crème brûlée og panna cotta senere er ikke smilet like bredt. Konditoren er ikke overvettes imponert over det han har smakt.

- Ett produkt stakk seg klart ut, ellers var det lite å hoppe i taket for, kommenterer Stålskjær.

Det selverklærte dessertmennesket elsker i utgangspunktet både karamellpudding, panna cotta og andre kremdesserter. Men bare ett av disse butikkproduktene fikk godkjentstempel og god karakter av Stålskjær og hans kollega, Espen Nersveen, nemlig karamellpuddingen fra Fjordland: Kos karamellpudding med karamellsaus.

Foruten å jobbe med produktutvikling, er Nersveen også kjent for mange fra matbloggen Heia Mat.

Han er en habil hobbykokk selv, og lager gjerne desserter til sine gjester:

KARAMELLPOPCORN: - Dette er så sinnsykt godt, og du kommer til å bli hekta! lover Ida Gran-Jansen. Video: TV6 Vis mer

- Aller best er desserten når den inneholder både søte og syrlige elementer, synes han, og forteller at sitronterte med marengslokk står høyt oppe på favorittlisten.

Idas signaturdesserter

EGNE DESSERTER PÅ REMA 1000: Matblogger og «Hele Norge baker»-vinner, Ida Gran-Jansen, her med kjæresten Eirik Lyssand på kinopremiere. Foto: NTB Scanpix
EGNE DESSERTER PÅ REMA 1000: Matblogger og «Hele Norge baker»-vinner, Ida Gran-Jansen, her med kjæresten Eirik Lyssand på kinopremiere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant produktene som ble testet var tre av TV-bakeren Ida Gran-Jansens italiensk- og franskproduserte desserter, nylig lansert på Rema 1000.

«Jeg er en forkjemper for at man skal lage kaker og bakst fra bunnen av, men jeg skjønner også at det ikke er av alles interesse, eller at man ikke alltid har tid. Derfor ville jeg lage en serie som var av ypperste kvalitet og smakte utrolig godt. Dette er desserter for deg som vil ha noe som smaker hjemmelaget, men ikke har tiden til å lage det selv», sier hun om produktserien på sin egen hjemmeside.

«Selv om man kjøper et produkt i butikken så skal det ikke gå utover smaken eller kvaliteten, spørru meg!» Ida Gran-Jansen på egen blogg

Verken hennes crème brûlée, panna cotta eller crème caramel imponerte vårt smakspanel i særlig grad. Terningkastene som ble trillet var midt på treet.

Det var den tradisjonelle karamellpuddingen med saus fra Fjordland som skapte mest begeistring, og som ble belønnet med testens høyeste terningkast.

TESTRESULTATER:

Kos Karamellpudding med karamellsaus

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

Fjordland, 2 x 150 g, kr 20,90

Panelets kommentarer:

- Dette ser ut som en klassisk karamellpudding, oppfører seg som en klassisk karamellpudding og smaker som en klassisk karamellpudding. Godt! Ganske søt, men ikke ubehagelig søt.

- Ja, utseendemessig er dette lovende. Men kan det smake like godt som det ser ut? Ja, det kan det! Dette liker jeg.

- Konsistensen er også fin. Minner om den hjemmelagde typen. Denne desserten kunne jeg absolutt hatt med på båttur eller i parken.

Dessert Deli Crème Brûlée

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

Ida Gran-Jansen/Rema 1000, kr 29, 2 x 100 g

Panelets kommentarer:

- Smaken byr på en viss friskhet og er helt ok, men heller ikke mer. Jeg liker sukkeret som knaser mellom tennene, men konsistensen på selve desserten er litt for geléaktig og langt fra silkemyk, slik den skulle ha vært.

- Helt enig. Dette er greit og midt på treet. Jeg savner konsistensen du får når desserten bakes i ovn.

Dessert Deli Pasjonsfrukt Panna Cotta

Ida Gran-Jansen/Rema 1000, kr 29, 2 x 100 g

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

Panelets kommentarer:

- Her får jeg litt følelse av ostekake. Massen er litt osteaktig og veldig søt i smaken. Ettersmaken er mektig og fyldig. Og frukten er i overkant syrlig. Dette fungerer ikke så godt som et etterlengtet søt avslutning på et måltid.

- Konsistensen er litt tynn, og jeg sitter igjen med en litt klebrig masse i munnen. Et ubalansert produkt der søtt og syrlig ikke blander seg på en tilfredsstillende måte. Her blir det for mye både av det ene og det andre.

Dessert Deli Crème Caramel

Ida Gran-Jansen/Rema 1000, kr 29, 2 x 100 g

Panelets kommentarer:

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

- Oj, for en intens smak! Det lukter karamell, men det første du kjenner i munnen er salt. Salt og litt brent ettersmak. Dette klarer jeg ikke å spise mye av. Et par skjeer til kaffen holder.

- Konsistensen er veldig fin. Her er mye gjort riktig, men puddingen inneholder altfor mye salt.

- Jeg liker det sprø tilbehøret. Det gjør mye for utseendet på desserten også.

- Mine barn ville aldri spist opp denne desserten på grunn av saltsmaken. Nei, dette ville jeg aldri kjøpt igjen.

- Nå ble jeg tørst!

Kos Crème Brûlée

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

Fjordland, kr 31,50, 2 x 133 g

Panelets kommentarer:

- Dette må være en brulée. I utgangspunktet er konsistensen tiltalende. Dessverre ødelegger smaken for dette produktet. Den er alt for søt.

- Ja, dette hadde jeg ikke klart å spise en hel porsjon av. Dette er ekstremt og intenst søtt, dessverre. Dessuten får konsistensen meg til å tenke på mine år som småbarnsfar. Det ligner på barnegrøt.

Piano Original Karamellpudding

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

Tine, 0,5 l, kr 23,90

Panelets kommentarer:

- Dette lukter karamellpudding, men smaken er bleik og lite tiltalende. Visuelt er den heller ingen nytelse.

- Et skuffende dårlig forsøk på å lage karamellpudding. Rett og slett ikke særlig god.

- Konsistensen trekker veldig ned for dette produktet. Puddingen er alt for hard. Jeg må tygge den. Her er det ingenting som smelter på tungen.

- Lengre unna en ekte, hjemmelaget karamellpudding kommer man ikke. Selv ikke pimpet opp med med karamellsaus og krem.

Les også:

Smakstest av cookies

Dagligvarenyheter: Kakene du kan ha på lur i fryseren

Smakstest av sjokoladepizza - (Psst! Nå kommer den til Norge)