Test av Ida Gran-Jansens desserter for Rema 1000:

Da «Farmen»-Ida yppet til duell i desserthylla, måtte hun i tøff tvekamp

Det ble i søteste laget for vårt smakspanel, da de skulle teste butikkenes ferdigdesserter.

FIKS FERDIG: Søtt og litt godt. Jubelen sto ikke i taket da vårt smakspanel testet ferdigdesserter. Bare en av disse fristet til gjenkjøp. Foto: All Over Press
FIKS FERDIG: Søtt og litt godt. Jubelen sto ikke i taket da vårt smakspanel testet ferdigdesserter. Bare en av disse fristet til gjenkjøp. Foto: All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har vokst opp med hjemmelaget karamellpudding, og har ikke noe forhold til ferdigkjøpte desserter. Dette blir spennende, smiler konditorsjef Jan Arve Stålskjær, og snuser forventningsfullt på det anonyme begeret foran seg.

Seks prøveporsjoner med masseprodusert karamellpudding, crème caramel, crème brûlée og panna cotta senere er ikke smilet like bredt. Konditoren er ikke overvettes imponert over det han har smakt.

- Ett produkt stakk seg klart ut, ellers var det lite å hoppe i taket for, kommenterer Stålskjær.

Det selverklærte dessertmennesket elsker i utgangspunktet både karamellpudding, panna cotta og andre kremdesserter. Men bare ett av disse butikkproduktene fikk godkjentstempel og god karakter av Stålskjær og hans kollega, Espen Nersveen, nemlig karamellpuddingen fra Fjordland: Kos karamellpudding med karamellsaus.

Foruten å jobbe med produktutvikling, er Nersveen også kjent for mange fra matbloggen Heia Mat.

Han er en habil hobbykokk selv, og lager gjerne desserter til sine gjester:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.