Bergens tidligere ordfører ut mot byens bryggeri:

Da Friele kalte Hansa-ølet for vann, skummet det over:- Blir forenkling

Bryggeri-investor Herman Friele mener håndverksbrygget øl er mer som vin. Ekspert er uenig.

BYEN ER BERGEN: Herman Friele ble i Dagens Næringsliv sitert på at Hansa-ølet smaker som vann. Selv har han investert i mikrobryggeri. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
BYEN ER BERGEN: Herman Friele ble i Dagens Næringsliv sitert på at Hansa-ølet smaker som vann. Selv har han investert i mikrobryggeri. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hansa smaker jo som vann, er sitatet fra Herman Friele som prydet forsiden til Dagens Næringsliv i mai - og som fikk det til å skvette i lesernes porselenskopper med kaffe.

Samtidig som den tidligere ordføreren dundret løs mot Bergens eget bryggeri, kunne finansavisa melde at Herman Friele selv er største eier med en fjerdedel av aksjene av et eget mikrobryggeri i byen.

- Sitatet er tatt litt ut av kontekst. Jeg mener ikke at Hansa smaker vann, men snakket om forskjellen på industri og håndverksbrygget øl. Den førstnevnte er mer en tørstedrikk, mens håndverkbrygget øl drikkes mer som vin, presiserer han overfor Dagbladet.

Friele mener håndverksbrygget øl har en mer substansiell smak, men med færre konsumenter enn industriølet som han sier både er rimeligere og mer lettdrikkelig.

- Jeg drikker gjerne Hansa etter en skitur. Når jeg er tørst, smaker det veldig godt, men skal jeg kose meg en lørdagskveld drikker jeg håndverksbrygget øl.

- Bedre i varmen

- Vi vet at Friele som god bergenser nok er glad i Hansa også, men at øl fra småskalabryggeriene smaker annerledes enn god kald pils fra Hansa kan vi være enige om, sier Lars Giil, administrerende direktør i Hansa Borg Bryggerier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer