(Dagbladet): I dag kommer landbruks- og matminister Jon Georg Dale til Stranda på Sunnmøre, blant annet for å høre om industrigiganten Orklas videre satsing framover på pizza. Siden 1980 har vi spist en halv milliard av frossenpizzaene Grandiosa og Big One. For enkelte ufattelig mye enkel pizza, for andre kosemat hele året, også på julaften.
Dagbladet kan nå avsløre historien som gjorde at frossenpizzaen i 1980 for første gang ble innført i Norge. En som skal ha en stor del av «æren» er utvilsomt tidligere toppsjef Leif Frode Onarheim.
Da en av selgerne i daværende Nora Industrier tipset Onarheim om at Ideal Flatbrød ønsket å være de første til å innføre pizzabunner fra Canada til Norge for 37 år siden, reagerte toppsjefen spontant:
- Jeg ringte til bedriften i Canada og spurte om de hadde skrevet under noen avtale med Ideal Flatbrød ennå. «Nei», svarte de. «Ok. Vent med å gjøre noe til torsdag, for da kommer vi på besøk til dere!» fortalte Leif Frode Onarheim - og kastet seg på langdistanseflyet sammen med salgsdirektør Marius Snilsberg.
Perpleks fabrikksjef
Møtet var vellykket, helt fram til den canadiske distributøren ønsket å vite hvor mange pizzabunner nordmennene ville trenge.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger