Lagt i bakken i dramatisk aksjon:

Da Mattilsynet slo til mot restauranten, kom plutselig en mann løpende ut av veggen

Mattilsynets årvåkne inspektører avdekket hemmelig rom på asiatisk restaurant i Oslo.

OPPFINNSOMME: Den hvite jakka var stiftet fast til veggen, og de mørke partiene avslører hvor man holdt for å åpne den skjulte veggen. Foto: Mattilsynet
OPPFINNSOMME: Den hvite jakka var stiftet fast til veggen, og de mørke partiene avslører hvor man holdt for å åpne den skjulte veggen. Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tenk deg at du er på en helt vanlig restaurant midt i Oslo sentrum. Så, med ett, hører du et hyl fra en politimann som roper: «Stopp den mannen! Han kom ut av veggen!». Samtidig som personen blir anholdt, blir du oppmerksom på at en skjult dør i den ene veggen på personalrommet er åpnet - og at det innenfor er et hemmelig produksjonskjøkken fylt med blant annet ulovlige andeegg fra Taiwan!

Hendelsen - som nå blir omtalt gjennom Dagbladet – viser ifølge Mattilsynet hvor utspekulerte enkelte kan være. Etter som serveringsstedet seinere har startet opp igjen med nye eiere, og hendelsen ligger godt tilbake i tid, velger Dagbladet å ikke offentliggjøre navnet.

Den godt planlagte kontrollen var et samarbeid mellom Arbeidstilsynet, politiet, Tollvesenet og Mattilsynet - og førte til at kinarestauranten ble stengt grunnet helsefare.

- Da vi kom inn i lokalet, gikk en kollega og jeg umiddelbart i gang med å sjekke matvarenes opprinnelse i fryseboksene på restauranten, forteller seniorinspektør Egil Nergård - som stilte i aksjonen fra Mattilsynets side.

Han forteller videre:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer