Da Oslo-legen hadde behandlet nok en grandis-skade, skrev han ut en uvanlig «resept»

Mange forsøker å unngå nattspising nå i januar for vektas skyld - men det kan også by på blodig alvor.

MATTABBER:  Dr KnutMelhuus skrev et dikt basert på en virkelig hendelse (se nede i artikkelen) med illustrasjon av Jan Erik Birkelid.
MATTABBER:  Dr KnutMelhuus skrev et dikt basert på en virkelig hendelse (se nede i artikkelen) med illustrasjon av Jan Erik Birkelid. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Du kjenner deg kanskje igjen: Etter en helgetur på byen kommer du hjem, åpner døra og merker at du er litt «fysen». Å så godt det hadde vært med nattmat i form av å slenge en frossenpizza i ovnen eller fryst hamburger i stekepanna, eller - oj, nå kom jeg på det: Hva om jeg varmer opp honningkaka fra fryseren, som vi fikk fra tante Ingebjørg til jul?

Avdelingsoverlege Knut Melhuus ved Oslo Skadelegevakt vet bedre enn noen at alkoholkonsum påvirker adferden til nordmenn, for alle matvarene nevnt over er bakgrunnen for at mange i 2016 måtte oppsøke Legevakten i all hast. I dag er legevakten i hovedstaden en av Europas største skadelegevakter, og gjennomfører årlig mer enn 100 000 konsultasjoner.

- 770 kvinner og like mange menn kuttet seg under matlaging på kjøkkenet i løpet av året. Gjennomsnittsalder for begge kjønn var 28 år, og i over tusen av tilfellene skjedde skadene som følge av uvøren omgang med kniv, forteller Melhuus til Dagbladet.

Rapporten «Skår i gleden» viser at det var 58 258 uhell i Oslo i 2016.

- Av 1035 rapporterte skoldingsskader skyldtes ett konkret tilfelle bruk av honning?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer