Pariserne i kø for å kjøpe Sætres kaker med smak av brunost, vaffel og riskrem:

Da Sverre tilsatte brunost i kakene, ble det oppstyr i Paris: - Ganske spesielt

Den norske konditoren gikk i barndommen da fransk konditorikjede ville ha kakene hans.

NORSKE KAKESUKSESS: En anerkjent fransk konditorkjede ville ha nordiske smaker i disken, og ba Sverre Sætre om hjelp. Foto: Ladurée
NORSKE KAKESUKSESS: En anerkjent fransk konditorkjede ville ha nordiske smaker i disken, og ba Sverre Sætre om hjelp. Foto: Ladurée Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jo, det var ganske spesielt å se mine egne kaker i Ladurées butikker rundt omkring i Paris, forteller en ydmyk og ikke så rent lite stolt, Sverre Sætre.

Den erfarne konditoren står i utsalget sitt på Briskeby i Oslo, og snakker om fjorårets største utfordring på kakefronten. Rett før jul kom han hjem fra en av mange svippturer til den franske hovedstaden. Denne gang for endelig å se resultatet av det prestisjefylte prosjektet han hadde jobbet med i månedsvis: En kolleksjon norskinspirerte kaker og makroner for den tradisjonsrike konditorikjeden Ladurée.

Brunostmakroner

Sætre rakk også å være æresgjest under juleselskapet til den norske ambassaden i Paris. De ville vise fram den norske konditorens kaker for sine forbindelser, og hylle Sætre for hans franske gjestespill.

Det er første gang noensinne at et renommert fransk konditorhus har hentet inn en konditor utenfor landets grenser på denne måten.

- Det er som om Dior skulle ha hentet en norsk designer til å lage neste store kolleksjon, ble jeg fortalt, sier en lykkelig Sætre.

Makroner med smak av riskrem og bringebærsaus, vaffel og brunost, samt tindved-bær var noe av det de franske konditorene tok bølgen for, da Sætre presenterte sine forslag for dem i fjor vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.