JUBILERER: Trine Sandberg feirer 10 år som matblogger. Jubileet markeres blant annet med ny kokebok; «Trine inviterer», og ny og sprek profil på bloggen. Foto: Gry Traaen
JUBILERER: Trine Sandberg feirer 10 år som matblogger. Jubileet markeres blant annet med ny kokebok; «Trine inviterer», og ny og sprek profil på bloggen. Foto: Gry TraaenVis mer

Trines Matblogg feirer 10 år med ny bok og nye smarte funksjoner på bloggen

Da Trine skulle pusse opp bloggen sin, kom ideen som kan redde familiens dårlige samvittighet

Nå blir det enda enklere å bruke oppskriftene til Trine.

(Dagbladet): - Jeg har levd litt i en boble det siste halvåret, forteller Trine Sandberg. (52), som for snart to år siden sa opp juristjobben for å bli matblogger heltid.

Nå kan hun endelig puste ut. Etter måneder med intenst arbeid har Trine levert manuset til sin nye - og tredje - kokebok. I månedsskiftet august september spres «Trine inviterer» med undertittelen «Menyer til hverdag og fest» til bokhandlere over hele landet i et opplag på 40 000.

BLOGGER: Ny bok fra tiårsjubilerende Trine Sandberg. Foto: Mona Nordøy
BLOGGER: Ny bok fra tiårsjubilerende Trine Sandberg. Foto: Mona Nordøy Vis mer

- Jeg er opptatt av å senke terskelen til å invitere gjester. I boken har jeg samlet nitti oppskrifter, de aller fleste nye og upubliserte, opplyser Trine om boken.

Noen uker før lanseringen, i midten av august, vil Trines mange og trofaste følgere på Trines matblogg merke at det skjer ting også her. Ikke bare vil bloggen fremstå i nyoppusset og sprek versjon, men den kommer også med en rekke nye og spennende funksjoner:

- Det var på tide med en oppussing, både visuelt og funksjonelt, forteller Trine til Dagbladet.

Smarte funksjoner

På den «nye» bloggen skal det bli mulig for leserne å opprette sin egen profil, lagre og sortere sine favorittoppskrifter, komponere sin egen ukemeny og skrive ut handlelister.

- På sikt håper jeg også at det skal bli mulig å bestille varer gjennom bloggen og få dem levert hjem på døren.

Den nye versjonen av Trines matblogg vil også tilby en funksjon som går rett inn i trenden som fokuserer på å bekjempe matsvinn:

- Jeg har alltid hatt fokus på å unngå å kaste mat, og tar ofte utgangspunkt i det jeg har i skuffer og skap når jeg skal lage mat. Mange av rettene på bloggen er nettopp et resultat av dette.

Ifølge en undersøkelse InFact utførte for Framtiden i våre hender i fjor, får 75 prosent av oss dårlig samvittighet av å kaste mat. Den spiselige delen av maten kan mette 800 000 mennesker, ifølge organisasjonen.

Trine bidrar gjerne til å øke fokuset på mindre matsvinn:

- Jeg er glad for at det fokuseres på å bekjempe matsvinn, og dette er mitt lille bidrag. På bloggen vil du heretter kunne legge inn ingrediensene du har tilgjengelig, og søke deg fram til oppskrifter som inneholder nettopp disse ingrediensene. I siste runde vil dette kunne bidra til å redusere mengden mat som kastes. Alle monner drar, sier Trine.

Nytt design

Den nye nettsiden vil få en helt ny visuell profil og nytt design.

- Elementer fra dette er også benyttet i den nye kokeboken, opplyser Trine.

Den nye boken inneholder oppskrifter på alt fra brunsj, lunsj og hverdagsfestmiddager til pizza, texmex og større festmenyer.

På bloggen jublet hun nylig over sitt tiårsjubileum:

« I år er det 10 år siden jeg begynte å blogge, og det må feires! Med den nye kokeboken ønsker jeg å invitere deg med på feiringen – for verken bloggen eller bøkene hadde vært til, hadde det ikke vært for leserne mine!»

Få har like mange og trofaste lesere som Trine, både som kokebokforfatter og matblogger. Selv midt i fellesferien finner i underkant av 30 000 besøkende veien til oppskriftene hennes. Etter ferien regner hun med at tallet igjen vil stige til rundt 40 000 såkalte «unike brukere» per dag, slik normalen er nå.

Hva som skjer med dette tallet når Trine trekker fra gardinene for sin nyoppussede blogg i august, kan vi bare spekulere i. Sjansen for at det vil stige er der, for å si det forsiktig.