Passasjerer vant fram mot ferjeselskap:

Da vestlandsfergen skulle slutte med sveler, endte kampen med en saftig røre

- Eg vil ha svela mi!

DUFTEN AV VESTLANDET: Nybakte sveler har vært høydepunktet på ferjeturen for mange. Nå er det slutt på duften av nybakt. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix
DUFTEN AV VESTLANDET: Nybakte sveler har vært høydepunktet på ferjeturen for mange. Nå er det slutt på duften av nybakt. Foto: Berit Keilen/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Stengte kiosker, ingen smilende mann eller dame i luken, ingen duft av sveler. Ferjepassasjerer i Nordfjord på Vestlandet har ikke gått det nye året lett i møte.

Opprør

«Eg vil ha svela mi!», roper Arvid Andenæs fra veggen sin på Facebook , mens støtteerklæringene strømmer inn. Den tidligere bankdirektøren spør om det virkelig er slik at nye tider, ny teknologi og mer penger i kassa må bety dårligere service.

Andenæs understreker over Dagbladet at sveler på ei ferge ikke er verdens viktigste sak og at innlegget er skrevet med en porsjon humor. Samtidig ligger det et alvor bak.

- Jeg reagerer på at fergeturer reduseres fra en opplevelse til en trafikkmaskin. Det er synd for både pendlere og turister, sier han.

De pannekakeliknende bakverkene er like hellige for mange vestlendinger som møsbrømslefsa er for folk fra Salten eller «hallthorn­­­­­­ost­­­­­­ogskinka­­­­­­­piffivarmt»­ for endel mennesker i Stavanger.

Handler om lønnsomhet

Ifølge NRK, som først omtalte saken, handler stengte kiosker blant annet om at de nye elektriske fergene må spare strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer