Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

VINTYVERI

Da Vinmonopolet åpnet dørene for årets viktigste vinslipp, var to av de dyreste flaskene allerede stjålet

To flasker hvitvin til 23 000,- pr. stykk ble stjålet fra Vinmonopolet på Aker Brygge, i løpet av et tidsvindu på få timer denne uka.

BEGIVENHET: Vinentusiaster kastet seg over flaskene da Vinmonopolet hadde sitt Burgund-slipp i butikken på Aker Brygge torsdag. Men to av de mest attraktive flaskene var allerede borte. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix
BEGIVENHET: Vinentusiaster kastet seg over flaskene da Vinmonopolet hadde sitt Burgund-slipp i butikken på Aker Brygge torsdag. Men to av de mest attraktive flaskene var allerede borte. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
STJÅLET: To slike flasker er på avveie. Foto: Domaine Leflaive
STJÅLET: To slike flasker er på avveie. Foto: Domaine Leflaive Vis mer

(Dagbladet): Et av årets høydepunkt blant vininteresserte fant sted i Vinmonopolets spesialbutikker på torsdag, da 2015-årgangen av vin fra Burgund-området i Øst-Frankrike ble lansert. Spesielt rødvinene fra årgangen er svært høyt ansett. Der de ivrigste sov på gata utenfor butikken i ei uke for å få kloa i noen nøye utvalgte flasker, kom en rekke andre til onsdag kveld og torsdag morgen og stilte seg i kø.

Men da var to av de mest eksklusive flaskene allerede stjålet

- Det er to flasker som har blitt stjålet, sier kommunikasjonsrådgiver Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til Dagbladet.

Eksklusiv hvitvin

Det er to flasker hvitvin fra den meget eksklusive vinmarken Le Montrachet, produsert av stjerneprodusenten Domaine Leflaive, som er stjålet.

Vinen koster drøyt 23 000,- pr. flaske i Norge, men fortjenesten kan være stor om du tar flaskene med til utlandet. I London selges en flaske for 76 000,-, mens den i Hong Kong går for over 85 000,-.

Tyveriet kom først fram da det ble nevnt i forbifarten på et tilfeldig lydopptak gjort av en videojournalist fra Dagens Næringsliv, som var sendt ut for å lage en reportasje om vinslippet.

Få timer

Tyveriet hadde skjedd før butikken åpnet torsdag morgen. Det var ikke mange timene flaskene rakk å stå i butikk, før de var forsvunnet.

- De hadde varene ute i butikk på ettermiddagen onsdagen før slippet. Det kan ha skjedd der. I tillegg har de hatt en del folk - både journalister og andre - i butikken, sier Hagen Asp – uten å ville peke i verken den ene eller andre retning.

- Vi jobber med å finne ut hvem det eventuelt kan ha vært, sier hun.

Tyveriet vil bli politianmeldt.

Overvåkningskamera

Da skal også Vinmonopolet evaluere slippet og hendelsen, og mer informasjon vil foreligge.

- Vi vet mer etter evalueringen på mandag. Vi ønsker å operere med helt korrekt informasjon, sier Hagen Asp.

- Er det overvåkningskameraer i butikken?

- Det er det. Men av sikkerhetsmessige hensyn kan jeg ikke si noe om hvor de er.

Hun legger til at selve slippet var en stor suksess.

- Butikksjefen er veldig fornøyd med slippet, men det er kjedelig med en sånn episode. Butikken har gjort en kjempejobb, sier Hagen Asp.

LE MONTRACHET: Slik ser vinmarken ut der den eksklusive hvitvinen kommer fra. Vinene herfra, produsert av chardonnay-druen, anses av mange for å være verdens beste hvitvin. Foto: Wikimedia Commons
LE MONTRACHET: Slik ser vinmarken ut der den eksklusive hvitvinen kommer fra. Vinene herfra, produsert av chardonnay-druen, anses av mange for å være verdens beste hvitvin. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!