BEGIVENHET: Vinentusiaster kastet seg over flaskene da Vinmonopolet hadde sitt Burgund-slipp i butikken på Aker Brygge torsdag. Men to av de mest attraktive flaskene var allerede borte. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB Scanpix
BEGIVENHET: Vinentusiaster kastet seg over flaskene da Vinmonopolet hadde sitt Burgund-slipp i butikken på Aker Brygge torsdag. Men to av de mest attraktive flaskene var allerede borte. Foto: Ole Berg-Rusten/ NTB ScanpixVis mer

VINTYVERI

Da Vinmonopolet åpnet dørene for årets viktigste vinslipp, var to av de dyreste flaskene allerede stjålet

To flasker hvitvin til 23 000,- pr. stykk ble stjålet fra Vinmonopolet på Aker Brygge, i løpet av et tidsvindu på få timer denne uka.

STJÅLET: To slike flasker er på avveie. Foto: Domaine Leflaive
STJÅLET: To slike flasker er på avveie. Foto: Domaine Leflaive Vis mer

(Dagbladet): Et av årets høydepunkt blant vininteresserte fant sted i Vinmonopolets spesialbutikker på torsdag, da 2015-årgangen av vin fra Burgund-området i Øst-Frankrike ble lansert. Spesielt rødvinene fra årgangen er svært høyt ansett. Der de ivrigste sov på gata utenfor butikken i ei uke for å få kloa i noen nøye utvalgte flasker, kom en rekke andre til onsdag kveld og torsdag morgen og stilte seg i kø.

Men da var to av de mest eksklusive flaskene allerede stjålet

- Det er to flasker som har blitt stjålet, sier kommunikasjonsrådgiver Hege-Lill Hagen Asp i Vinmonopolet til Dagbladet.

Eksklusiv hvitvin

Det er to flasker hvitvin fra den meget eksklusive vinmarken Le Montrachet, produsert av stjerneprodusenten Domaine Leflaive, som er stjålet.

Vinen koster drøyt 23 000,- pr. flaske i Norge, men fortjenesten kan være stor om du tar flaskene med til utlandet. I London selges en flaske for 76 000,-, mens den i Hong Kong går for over 85 000,-.

Tyveriet kom først fram da det ble nevnt i forbifarten på et tilfeldig lydopptak gjort av en videojournalist fra Dagens Næringsliv, som var sendt ut for å lage en reportasje om vinslippet.

Få timer

Tyveriet hadde skjedd før butikken åpnet torsdag morgen. Det var ikke mange timene flaskene rakk å stå i butikk, før de var forsvunnet.

- De hadde varene ute i butikk på ettermiddagen onsdagen før slippet. Det kan ha skjedd der. I tillegg har de hatt en del folk - både journalister og andre - i butikken, sier Hagen Asp – uten å ville peke i verken den ene eller andre retning.

- Vi jobber med å finne ut hvem det eventuelt kan ha vært, sier hun.

Tyveriet vil bli politianmeldt.

Overvåkningskamera

Da skal også Vinmonopolet evaluere slippet og hendelsen, og mer informasjon vil foreligge.

- Vi vet mer etter evalueringen på mandag. Vi ønsker å operere med helt korrekt informasjon, sier Hagen Asp.

- Er det overvåkningskameraer i butikken?

- Det er det. Men av sikkerhetsmessige hensyn kan jeg ikke si noe om hvor de er.

Hun legger til at selve slippet var en stor suksess.

- Butikksjefen er veldig fornøyd med slippet, men det er kjedelig med en sånn episode. Butikken har gjort en kjempejobb, sier Hagen Asp.

LE MONTRACHET: Slik ser vinmarken ut der den eksklusive hvitvinen kommer fra. Vinene herfra, produsert av chardonnay-druen, anses av mange for å være verdens beste hvitvin. Foto: Wikimedia Commons
LE MONTRACHET: Slik ser vinmarken ut der den eksklusive hvitvinen kommer fra. Vinene herfra, produsert av chardonnay-druen, anses av mange for å være verdens beste hvitvin. Foto: Wikimedia Commons Vis mer