Oppskrift på tilbehør til pølser:

Dagblad-kokkens beste tilbehør til pølser

Potetmos, pølsebiter, bacon, sopp og løk er digg mat i desember.

BRENNENDE KJÆRLIGHET: En barnevennlig klassiker og deilig kosemat for hele familien. Lag gjerne potetmosen først og sett den til luning på komfyren, anbefaler Jan Robin Ektvedt. Foto: METTE MØLLER
BRENNENDE KJÆRLIGHET: En barnevennlig klassiker og deilig kosemat for hele familien. Lag gjerne potetmosen først og sett den til luning på komfyren, anbefaler Jan Robin Ektvedt. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kokk Jan Robin Ektvedt velger gjerne en klassiker fra kokeboka på ungdomsskolen.

- Brennende kjærlighet, så enkelt og så godt. Denne retten smaker kanskje aller best i desember, når du holder på med alt mulig og dagene flyr. Alle som er glade i pølser, liker brennende kjærlighet. Deilig potetmos sammen med en smaksrik blanding av pølsebiter, bacon, sopp og løk er digg mat, sier Jan Robin Ektvedt.

Pølserester og luftig potetmos

Han visper potetmosen ekstra luftig med pisket krem, og justerer smaken på pølseblandingen med masse nykvernet sort pepper.

Det hele får et dryss med finkuttet vårløk før servering.

- Brennende kjærlighet er en rett som nok mange har laget på skolen, men som er fin å minne om. Jeg husker den fra boka «Fra boller til burritos» i heimkunnskapen på ungdomsskolen. Den er perfekt å lage når du har litt pølserester i kjøleskapet, sier Jan Robin.

Pølser er ikke bare pølser. Det finnes masse bra kvalitetspølser på markedet, og nå i førjulsdagene er utvalget ekstra stort.

Jan Robin bruker medisterpølser og vossakorv når han lager pølsemat i julestria, til jul liker han best sine egne, grove og hjemmelagde, men har du wiener- eller grillpølser liggende, så duger det fint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer