Matrender 2017

De færreste kjenner maten som blir populær i 2017: - Det blir sært

De færreste har spist mye av dette. 

SARDINER: Kan bli en av trendene i 2017. Foto: Mette Møller
SARDINER: Kan bli en av trendene i 2017. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke mattrender kommer i 2017? Vi spurte noen kjenner godt til hva som skjer i matverdenen for å få noen gode gjetninger om hva vi har i vente.

Sære restauranter

Øyvind Hjelle er matskribent og kokk, blant annet kjent fra programmet «Fingrene av Fatet» på TV 2 og «Kvelden før kvelden» på NRK1. Han følger nøye med på hva som skjer i Norge og ellers i verden.

- Jeg husker jeg hørte at folk hadde ideer om å starte sære restauranter for snart 15 år siden. Nå ser vi dem blomstre opp. Restauranter med skikkelig, hjemmelagde burgere, er ett eksempel. Men, se på steder som Botanisk hvor de dyrker urter på veggene og Happolati som gjør sine egne saker. Sært, kult og skikkelige godsaker!

- Jeg håper dette er starten på en bølge av virkelig spesielle steder, hvor flinke folk for lov til å gjøre det de har mest lyst til, sier Hjelle entusiastisk.

- Jeg håper faktisk at konseptene blir enda mer spisset og spesialiserte. Vi har kommet til et punkt nå hvor vi begynner å stole skikkelig på egne råvarer. Nå er det plutselig ikke utenkelig at en restaurant kunne kalle seg «De fire store» og servere retter av selleri, purre, gulrot og løk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer