Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Matkassene som holder nyttårsforsettene

De nye matkassene hjelper deg til å klare nyttårsforsettene

Matkasser har kommet for å bli. Nå vil de hjelpe deg med nyttårsforsettet.

VIL FÅ I DEG SUNNERE MAT: Matkasseleverandørene ønsker å hjelpe deg med nyttårsforsettene dine, og tilbyr sunnere matkasser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
VIL FÅ I DEG SUNNERE MAT: Matkasseleverandørene ønsker å hjelpe deg med nyttårsforsettene dine, og tilbyr sunnere matkasser. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vi har (nesten) alle vært der. Nyttårsforsettet som gjentar seg år etter år: «Neste år skal jeg spise sunnere». Noen slenger til og med på et lite «Jeg skal gå ned X antall kilo i år», og melder seg inn på et treningsstudio i tillegg.

Alt i håp om å gå ned de ekstrakiloene som aldri ser ut til å forsvinne.

«Du må spise sunt», «trene minst en halvtime hver dag», «ikke drikke alkohol». Rådene er mange. Og tiden strekker ikke alltid til om man skal klare alt i en kombinasjon med en hektisk hverdag.

Dette er noe av grunnen til at de utallige matkasseleverandørene har kastet seg på markedet - og i tillegg har hatt stor suksess.

- Et år med fokus på sunnhet og enkelhet

Ta for eksempel Adams Matkasse, som to uker før jul hadde solgt alle sine julekasser. Eller Kolonial.no, som leverer dagligvarer rett hjem på døren. De hadde i 2016 en økning fra 75 til 400 ansatte, og hadde en omsetning på nesten en halv milliard kroner.

Matkasser ser ut til å ha kommet for å bli. Og da gjør det ingenting at de forskjellige aktørene kan hjelpe oss alle med å holde litt lenger enn to uker på nyttårsforsettene våre. De har nemlig sunne matkasser - planlagt for deg ned til den minste detalj.

Adam Bjerck og de andre i Adams Matkasse stålsetter seg foran 2017. Et år Bjerck regner med blir likt som tidligere år; et år med fokus på sunnhet og enkelhet. Det skal være lekende lett å varte opp med sunne og gode hverdagsmiddager.

- Sunn&Lett-kassen er veldig populær i januar og februar. Den har færre og sunnere karbohydrater, mer fiber, flere grønnsaker og slikt. Det blir nok likt i år med fokuset på sunnhet og enkelhet.

LES OGSÅ: Dagbladet testet Sunn&Lett-kassen: - Endelig!

- Alltid januar for oss

En annen aktør er Matkomfort, som før jul jobbet med å få på plass en ekspresskasse så det går raskere å få middagen på bordet.

Henrik Isaksson bak Matkomfort, mener det ikke er noe problem å få en sunn start på året om man bruker Matkomforts kasser.

- Vi hevder jo at vi er det året rundt. På sausene våre står det hvor mye fett som er i, slik at man kan ta mindre. Det er alltid januar for oss, sier Isaksson til Dagbladet.

Samarbeid med treningskjede

Nettmat.no har et spennende samarbeid på gang med treningskjeden Sats Elixia. Sammen har de to bedriftene satt sammen en sunnere kasse - kalt «fitbox» - som er kaloribestemt på alle måter. Den blir tilgjengelig for bestilling på nyåret.

- Miriam, den ene kokken, har sittet og regnet på alt. Det har tatt tid, men det blir så bra. Vi vil lage et sunt alternativ, det skal være mer av det man har godt av, sier Thomas Bergo i Nettmat.

Men kassene de har fra før av er også sunne, og Nettmat satser på rene råvarer og mat det kun tar en halvtime å lage fra bunnen.

- Alle råvarer skal være laget hos oss om det er prosessert, vi skal ta ut alt fett og gjøre det sunnere. Det skal være helt gjennomført. Da ønsker vi å få de kundene som er veldig interesserte i hva de spiser og som bryr seg om hva de stapper i seg selv og ungene. Vi har lyst til å tilby den sunneste matkassa.

LES OGSÅ: Dagbladet testet Nettmats «Tempokasse»: - Stiller i en helt egen klasse

Grønt fokus i 2017

Erik Lidahl, daglig leder i Mattid.no, fortalte Dagbladet før jul at de jobber med å få på plass en sunnere kasse.

Og det skal passe inn i det grønne fokuset han tror blir neste års matkasse-trend.

- Det skal være mer fokus på vegetar og et mer generelt fokus på det grønne, sier Lidahl.

Ifølge ham er dette positivt for Mattid, som får alle grønnsakene som er mulig i sesong fra Trondheims Kjøkkenhage, Frostad.

- Vi har en klar plan på hvordan vi skal imøtekomme kundene på dette området. Vi lanserer en nyhet nå snart, både som egen kasse og som et alternativ i eksisterende kasser, som vil dekke behovet til sunnere alternativer. Selvsagt blir det uansett tatt vare på både smaken og god mat, sier Lidahl.

LES OGSÅ: Dagbladet testet Mattids matkasse: - Smaker bedre enn den ser ut

Hemmeligetsfull

Daglig leder i Godtlevert, Kjetil Graver, er hemmelighetsfull når det gjelder matkasseleverandørens satsing i 2017. Men de skal i hvert fall jobbe for enkelhet, at det skal være billig og at det skal gå raskt.

I januar kommer det helt nye menyer til Godtlevert, uten at Graver vil røpe noen hemmeligheter helt ennå. Han røper likevel at det skal fortsette å være enkelt, før han så tør å dele noen hint om 2017 med det norske matkasse-folket.

- Vi kommer med en del nylanseringer og tilleggsprodukter. Et lite hint er at det blir enda enklere og mer folkelig. Vi vil fokusere på det vanlige mennesker spiser hver uke, røper han.

LES OGSÅ: Dagbladet testet Roedemenyen fra Godtlevert: - Pluss for mye friske urter

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!