Deilig krydret på grillen

Kokk Jan Robin Ektvedt byr på grillmat for deg som ikke er grillproff - og gjerne vil prøve noe annet enn pølser og biff. 

GODT KRYDRET: Alle disse rettene ser avanserte ut, men er det ikke.  Prøv oppskriftene på blåskjell, lammespyd og bakt aubergine og grillede grønnsaker. Dette er grillmat alle kan lykkes med. Foto: METTE MØLLER
GODT KRYDRET: Alle disse rettene ser avanserte ut, men er det ikke.  Prøv oppskriftene på blåskjell, lammespyd og bakt aubergine og grillede grønnsaker. Dette er grillmat alle kan lykkes med. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du lyst til å prøve noe nytt på grillen? Uten å være redd for å mislykkes? Kokk Jan Robin Ektvedt har svaret.

Det kan være lurt å ta en tur til en innvandrerbutikk eller velassortert matbutikk først. Godt krydder er viktig for å lage gode smaker, og Jan Robin bruker ofte krydder fra Asia eller Midtøsten.

Røff salat

- Lammespyd er godt å grille og morsomt å servere. Du kan krydre kjøttdeigen med det du ønsker, og både chili og koriander er godt i. Jeg liker å krydre den med spisskummen og sumac, et litt syrlig krydder fra Midtøsten. Pass på at det er godt med fett i lammekjøttdeigen, fettet blir ekstra smakfullt på grillen, sier Jan Robin.

Han griller lammespydene direkte på grillrista på hard varme, slik at de ikke skal sette seg fast i rista.

De fristende, gyllenbrune spydene serverer han sammen med en frisk salat av couscous og grønnsaker, samt en supergod og godt krydret grillet aubergine.

- Dette blir som en grov baba ganoush. En litt røff salat som serveres i aubergineskallet, sier Jan Robin, og løsner innmaten på den bakte auberginen med en skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer