DEN BESTE HJEMMELAGDE ISEN: Is med kirsebær og sjokolade blir veldig elegant når den lages med yoghurt. Foto: Lisbeth Michelsen / Dagbladet
DEN BESTE HJEMMELAGDE ISEN: Is med kirsebær og sjokolade blir veldig elegant når den lages med yoghurt. Foto: Lisbeth Michelsen / DagbladetVis mer

Oppskrift på hjemmelaget is

Den beste isen lager du selv

Og den aller beste lages med kirsebær.

Den beste isen lager du selv

Den beste isen lager du selv

Den aller først kokeboka jeg kjøpte het Hamlets bog om Æg. Jeg fant den, av alle steder, på et loppemarked i Danmark foreldrene min hadde dratt meg med på.

Det avgjørende var at boka inneholdt en magisk oppskrift. I boka fant jeg nemlig en utførlig forklaring på hvordan man selv kunne lage iskrem!

For en 12-åring ble dette nesten litt for mye av det gode. Her satt jeg plutselig med løsningen på en av livets store mysterier i hendene. På dansk. Men, det var likevel ikke vanskelig å skjønne at ingrediensene i heksekunsten var greie å få tak i. Ja, de var antakelig å finne hjemme på kjøkkenet: egg, sukker, mel og fløte.

Siden har jeg laget mye iskrem. Og jeg lager stadig nye varianter. Her får du oppskriften på en barnslig variant med nutella, en voksenvariant med kaffe, en krokanis og min favoritt: yoghurtis med kirsebær og sjokolade.

Når man lager yoghurtis kan man faktisk droppe fløten helt, men da mangler det litt på fylden, synes jeg. Så, jeg har spandert på en liten fløteskvett, nærmere bestemt én desiliter.