Dronning Sonjas dronningkake:

- Den er nydelig!

Lenge før dronning Sonja hadde smakt på bursdagskaken sin, gikk den sin seiersgang på sykehjemmet.

TESTER KAKE: Tre beboere på Manglerudhjemmet fikk æren av å prøvesmake kaka som serveres i dronningens 80-årsdag. Dette var dommen. Video: Per Ervland / Elisabeth Dalseg / Redigering: Marie Røssland Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jordbær fra Lier, hylleblomster fra Telemark, basilikum fra Eiker - og marokkanske mandler, italiensk Mascarpone-ost, fransk Valrhona-sjokolade og vanilje fra Tahiti.

Det beste skal på bordet, når dronning Sonja fyller 80 år.

Dronningens 80-årsdag skal feires fra morgen til kveld - blant annet har Dronningen invitert til piknik i Dronningparken i dag, og Baker- og Konditorlandslaget har laget en helt spesiell kake som skal serveres de rundt 250 gjestene.

Tre konditorer har stått i to dager - og én natt - og pisket, bakt, malt, rørt, stekt, smeltet, glasert - og formet de fineste små markblomster og insekter av sjokolade.

Og da Dagbladet møter Tonje Holtungen, hovedansvarlig for kaka, i Oslo tirsdag morgen, jobbes det fortsatt i kulissene med å gi noen av de 40 kakene den siste finishen.

- Denne må på slottet!

Tonje Holtungen fra Baker- og Konditorlandslaget vant NM i Årets Konditor i februar i år, og den 21. februar, på Kongens 80-årsdag, ble hun invitert til God Morgen Norge for å vise frem vinnerkaka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer