Thorvald Stoltenberg (87) feirer jul med familie - og sild

Den helt spesielle oppskriften Karin etterlot seg, er Thorvalds kjære juleminne

Jul er synonymt med familie for den nyslåtte sildebokforfatteren, Thorvald Stoltenberg.

SILDEKONGEN: Thorvald Stoltenberg ble forundret over hvordan folk hadde fått med seg at han og sønnen Jens lagde sild i jula. Nå gir han ut bok om sild. Video: Marie Røssland / Dagbladet/ Bilde med tillatelse fra Jens Stoltenberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hvordan kan en sildesalat bli verdensberømt i Norge? Det kan den når den tilberedes for åpent mobilkamera av landets tidligere statsminister, Jens Stoltenberg, og hans far, den tidligere utenriksministeren, forsvarsministeren, fredsmegleren og diplomaten, Thorvald Stoltenberg. År etter år. Med glimt i øyet.

- Ingen jul uten sildesalat, sier Thorvald Stoltenberg, og inviterer Dagbladet inn i det etterhvert så berømte kjøkkenet i leiligheten på Frogner i Oslo.

87-åringen kan i disse dager føye «kokebokforfatter» til sin lange merittliste. Boka «Sild med Thorvald Stoltenberg» inneholder - i tillegg til mye annen mat med havets sølv - selvsagt oppskriften på Stoltenberg-familiens sildesalat.

Derfor kan du trygt spise to år gammel rakfisk

Nøyaktig i hvor mange år far, sønn og tidvis andre familiemedlemmer har hakket og rørt sammen den tradisjonsrike juleretten, vet ikke Stoltenberg.

- Det var Karin som introduserte den for mange år siden. Oppskriften kom fra hennes familie. Siden har den blitt servert som forrett på julaften hvert eneste år. Også i periodene vi bodde i utlandet, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer